Το Ιράν έτοιμο να συμβάλει μεταξύ Ουκρανία και Ρωσίας

mostafa_meraji / pixabay
Οι ιρανικές αρχές σκοπεύουν να επαναλάβουν τις προσπάθειές τους να μεσολαβήσουν μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και να επιλύσουν τη σύγκρουση, δήλωσε στο RIA Novosti ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Said Khatibzade.

"Θα μπορέσουμε να συμβάλουμε (στην επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας) όσο μπορούμε και στο βαθμό που είναι έτοιμες και οι δύο πλευρές. Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, αν θέλει ο Θεός, θα ξεκινήσει ένα νέο γύρο προσπαθειών της (για την επίλυση της σύγκρουσης)», είπε ο Khatibzadeh.

Σημείωσε επίσης ότι και οι δύο πλευρές αποδέχονται και παίρνουν στα σοβαρά τη διαμεσολάβηση του Ιράν . Αυτό, σύμφωνα με τον Khatibzade, δηλώθηκε τόσο κατά τις επισκέψεις του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Hossein Amir Abdollahian, όσο και στις επαφές του με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα.

«Πιστεύουμε ότι η ρίζα όλων όσων βλέπουμε σήμερα - επέκταση (ΝΑΤΟ) ή αγνόηση της πραγματικότητας της Ευρώπης - είναι η αγνόηση (από τις δυτικές χώρες) πολιτικών εκτιμήσεων, εκτιμήσεων ασφαλείας ορισμένων χωρών, ιδιαίτερα της Ρωσίας, καθώς και συμφωνιών που έχουν γίνει πριν από δεκαετίες», είπε ο Khatibzade. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail