Η Ουκρανία διατάζει τους μαχητές του Azovstal να παραδοθούν

Freepen.gr - Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επιβεβαίωσε μέσω των δικτύων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το απόγευμα της Τρίτης ότι οι στρατιώτες του που βρίσκονται στο χαλυβουργείο Azovstal στη Μαριούπολη έλαβαν εντολή να παραδοθούν.

«Η φρουρά "Mariupol" ολοκλήρωσε την αποστολή μάχης που της είχε ανατεθεί. Η ανώτατη στρατιωτική διοίκηση εξέδωσε εντολή στους διοικητές των μονάδων που βρίσκονται στο Azovstal να σώσουν τις ζωές του προσωπικού», εξήγησε η ουκρανική στρατιωτική δήλωση. Σύμφωνα με το Κίεβο, ενώ κρατούσαν θέσεις στο Azovstal, οι στρατιώτες εμπόδισαν τα ρωσικά στρατεύματα να δράσουν σε άλλα θέατρα επιχειρήσεων.

Το Κίεβο επέμεινε ότι οι νεοναζί του Αζόφ και τα μέλη των τακτικών δυνάμεών του είχαν «αποτρέψει την εφαρμογή του [υποτιθέμενου ρωσικού] σχεδίου για τη γρήγορη κατάληψη του [κοντινού] Ζαπορόζιε και δεν επέτρεψαν την πρόσβαση στα διοικητικά σύνορα του Ντόνετσκ και του Ζαπορόζιε».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, δήλωσε ότι η εργασία για την επιστροφή τους θα απαιτήσει «λεπτότητα και χρόνο».

«Χάρη στις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, των πληροφοριών, καθώς και της διαπραγματευτικής ομάδας, της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και του ΟΗΕ, έχουμε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να σώσουμε τις ζωές των παιδιών μας. Θέλω να τονίσω ότι η Ουκρανία χρειάζεται ζωντανούς Ουκρανούς ήρωες. Αυτή είναι η αρχή μας. Νομίζω ότι κάθε ικανός άνθρωπος θα καταλάβει αυτές τις λέξεις. Για να φέρουμε τον στρατό μας πίσω στο σπίτι, το έργο συνεχίζεται και αυτό το έργο απαιτεί λεπτότητα και χρόνο» , δήλωσε.

Μια μεγάλη μερίδα από αυτούς είναι μέλη του νεοναζιστικού συντάγματος Αζοφ. Οι στρατιωτικές στολές της ομάδας έχουν ναζιστικά διακριτικά και τα μέλη της έχουν φωτογραφηθεί με τατουάζ συμβόλων όπως η σβάστικα. Ο πρώτος διοικητής του, ο Αντρέι Μπιλέτσκι, είπε ότι πιστεύει ότι είναι αποστολή της Ουκρανίας να «ηγηθεί των λευκών φυλών του κόσμου σε μια τελική σταυροφορία… ενάντια στους Untermenschen [κατώτερους ανθρώπους] που ηγούνται από τους Σημίτες».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail