Γερμανία και Πολωνία έχουν εμπλακεί σε μυστικά βιολογικά πειράματα στην Ουκρανία, ισχυρίστηκε η Μόσχα

mwooten / pixabay
Η Ρωσία έχει εντείνει τους ισχυρισμούς της για το εκτεταμένο δίκτυο μυστικών βιολογικών εργαστηρίων που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι κι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν εμπλακεί στην αμφίβολη έρευνα.

Εκτός από τις ΗΠΑ, η Γερμανία και η Πολωνία έχουν λάβει μέρος σε προγράμματα βιολογικής έρευνας σε ουκρανικό έδαφος, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιστράτηγος Igor Kirillov, επικεφαλής της Ρωσικής Δύναμης Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας.

«Όχι μόνο οι ΗΠΑ, αλλά και ορισμένοι από τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ εκτελούν στρατιωτικά βιολογικά έργα στο έδαφος της Ουκρανίας», είπε ο Kirillov. «Η γερμανική ηγεσία ξεκίνησε το εθνικό της πρόγραμμα βιοασφάλειας, ανεξάρτητα από την Ουάσιγκτον, το 2013. Περίπου 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, συμμετέχουν στο πρόγραμμα».

Η εμπλοκή περιλαμβάνει κορυφαία γερμανικά επιστημονικά ιδρύματα όπως το Ινστιτούτο Robert Koch και το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε ο Kirillov. Σύμφωνα με έγγραφα που έλαβε η Μόσχα, το τελευταίο έλαβε περίπου 3.500 δείγματα ορού αίματος από ανθρώπους που ζούσαν σε 25 περιοχές της Ουκρανίας μεταξύ 2016 και 2019, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η εμπλοκή ιδρυμάτων που υπάγονται στην Bundeswehr επιβεβαιώνει την στρατιωτική φύση της βιολογικής έρευνας που διεξάγεται σε ουκρανικά εργαστήρια και εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους στόχους που επιδιώκουν οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας, οι οποίες συλλέγουν βιοϋλικά Ουκρανών.

Η Πολωνία έχει επίσης συμμετάσχει ενεργά σε τέτοια προγράμματα. Έγγραφα δείχνουν πως η Βαρσοβία έχει χρηματοδοτήσει το Εθνικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο στη δυτική πόλη Lvov της Ουκρανίας, συνέχισε ο Kirillov. Ένα παράρτημα του πανεπιστημίου, το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Υγιεινής, έχει συμμετάσχει σε στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα των ΗΠΑ, σημείωσε.

Επιπλέον, το Πολωνικό Ινστιτούτο Κτηνιατρικής έχει λάβει μέρος «σε μελέτες επιδημιολογικών απειλών και εξάπλωσης του ιού της λύσσας στην Ουκρανία», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Ιδιαίτερα αυτές οι μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί από κοινού με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Battelle – έναν από τους βασικούς εργολάβους του Πενταγώνου», πρόσθεσε ο Kirillov.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail