Απειλεί τον Μητσοτάκη ο «εκ δεξιών» κίνδυνος

• Φουσκώνει το ποτάμι των δυσαρεστημένων της κυβέρνησης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στον χώρο δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τα ευρήματα των πρόσφατων ερευνών εξακολουθούν να στέλνουν ανησυχητικά μηνύματα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από: Το Παρόν

Στις επόμενες εκλογές ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θα βρει απέναντί του μόνο την Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου, που καταγράφει μια σταθερή δυναμική, και την επικείμενη σύμπραξη του Κ. Μπογδάνου με τους Θ. Τζήμερο και Φ. Κρανιδιώτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη που είχαν έντονη παρουσία στα πολιτικά πράγματα τις προηγούμενες δεκαετίες βρίσκονται σε επαφές, με προοπτική τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, που θα εκφράσει τις θέσεις της λεγόμενης κοινωνικής Δεξιάς. Το γεγονός δε ότι στις εκλογές θα κατέβει και το κόμμα που έχει φτιάξει ο έγκλειστος στις φυλακές Ηλ. Κασιδιάρης σημαίνει ότι ο ευρύτερος χώρος της Δεξιάς την ώρα της κάλπης θα εμφανιστεί κατακερματισμένος. Κάτι κάθε άλλο παρά ευοίωνο για τον Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς οι απογοητευμένοι με την κυβέρνηση δεξιοί ψηφοφόροι θα έχουν πολλές… εναλλακτικές επιλογές.

Διαρροές

Το πλέον ανησυχητικό, ωστόσο, για τον πρωθυπουργό είναι το ότι οι ψηφοφόροι που εγκαταλείπουν το τελευταίο διάστημα τη Νέα Δημοκρατία είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αμιγώς δεξιοί. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για κεντρογενείς που λόγω του Κυρ. Μητσοτάκη το 2019 είχαν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Γεγονός που δείχνει ότι με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βασικά ζητήματα, αλλά και με τις αστοχίες της σε άλλα, έχει απογοητεύσει τον στενό πυρήνα των υποστηρικτών της παράταξης.

Από τις έρευνες προκύπτει ότι οι συγκεκριμένοι δεν μετακινούνται σε κάποιο άλλο κόμμα ή πολιτικό φορέα, αλλά εντάσσονται στην πτέρυγα των… αναποφάσιστων. Αυτό ακριβώς είναι που κρατάει ζωντανές τις ελπίδες ηγετικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που θεωρούν ότι με την πόλωση που θα επικρατήσει στην προεκλογική περίοδο, αλλά και μπροστά στον κίνδυνο να… επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι… δυσαρεστημένοι θα επιστρέψουν στη βάση τους! Αντίστοιχη εκτίμηση υπήρχε και στις εκλογές του 2012 και του 2015, όταν πάνω από 1 εκατ. ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας προτίμησαν (επέλεξαν) να… καθίσουν στον καναπέ και να μην πάνε να ψηφίσουν. «Αδιαφορώντας» για την κινδυνολογία τής τότε ηγεσίας της παράταξης περί… επέλασης του Αλ. Τσίπρα.

Υπάρχουν, ωστόσο, και ορισμένοι στη ΝΔ που δεν βλέπουν… με κακό μάτι την παρουσία δεξιών κομμάτων στο πολιτικό σκηνικό, ακόμη και με την προοπτική να μπουν στη Βουλή. Πρόκειται για στελέχη που δεν θα είχαν σοβαρές αντιρρήσεις σε μια ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας είτε με την Ελληνική Λύση είτε με το κόμμα των Θ. Τζήμερου – Φ. Κρανιδιώτη. Προκρίνουν μια τέτοια λύση αντί μιας συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, με το επιχείρημα ότι από ιδεολογικής απόψεως ο Κυρ. Βελόπουλος και ο Θ. Τζήμερος είναι πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία απ’ ό,τι ο Ν. Ανδρουλάκης.

Το θέμα είναι ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης κινείται με εντελώς αντίθετο προσανατολισμό. «Α­διαφορεί», φαινομενικά τουλάχιστον, για το τι ακριβώς συμβαίνει στα δεξιά του, καθώς επιμένει να πιστεύει ότι οι επόμενες εκλογές θα κριθούν στον χώρο του Κέντρου. Και με το σκεπτικό αυτό θα συνεχίσει να κινείται το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail