Οι παλαβομάρες του Ζελένσκι στο Νταβός να αφυπνήσουν όλους τους ειρηνόφιλους ανθρώπους στον κόσμο

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι έδωσε μια άκρως ανησυχητική ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής του Νταβός αυτής της εβδομάδας που θα πρέπει να ανησυχήσει όλους τους ειρηνόφιλους ανθρώπους στον κόσμο λόγω των κυριολεκτικά πρωτοφανών προτάσεων που μοιράστηκε. Εκτός από το να φωνάζει για τη Ρωσία όπως κάνει παθολογικά σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, κάτι που μια από τις αμερικανικές πηγές πληροφοριών του CNN παραδέχτηκε τον περασμένο μήνα πως είναι πάντα μια «επιχείρηση πληροφόρησης» και επομένως καθαρή προπαγάνδα, απαίτησε από τη Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να εφαρμόσει μια πολιτική μέγιστες προληπτικές κυρώσεις με το ψευδές πρόσχημα της αποτροπής μελλοντικών πολέμων.

Του Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνευ προηγουμένου κυρώσεις επί του παρόντος της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας ως απάντηση στη συνεχιζόμενη ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία δεν είναι αρκετές και ήρθαν πολύ αργά. Θέλει να κάνουν περισσότερα αποκόπτοντας εντελώς τον στόχο τους από την παγκόσμια οικονομία. Αν είχε γίνει αυτό πέρυσι, είπε ο Ουκρανός ηγέτης, τότε η Ρωσία υποτίθεται ότι δε θα είχε παρέμβει. Με άλλα λόγια, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο περιφερειακής ασφάλειας στο οποίο ξεκίνησε αυτή η επιχείρηση, ο Zelensky υπονοεί πως η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση θα πρέπει να απειλήσει μονομερώς την ασφάλεια των άλλων και να τους επιβάλει στο μέγιστο τις κυρώσεις πριν μπορέσουν να αντιδράσουν.

Σε περίπτωση που το στοχευόμενο κράτος δεν αποθαρρύνεται από αυτές τις προληπτικές κυρώσεις που στοχεύουν στην ακρωτηρίαση της οικονομίας του, ώστε να συμφωνήσει σε μονομερείς παραχωρήσεις σε θέματα αντικειμενικής εθνικής ασφάλειας, αλλά αντίθετα αντιδρά κινητικά σε αυτοάμυνα όπως έκανε η Ρωσία στα τέλη Φεβρουαρίου, τότε ο Ζελένσκι θέλει να υπάρξει «μια παγκόσμια δομή που θα μπορεί να παρέχει επαρκή υποστήριξη εντός 24 ωρών για κάθε χώρα που έχει υποστεί στρατιωτική επίθεση». Προσωρινά ονομάζεται «United24», ο Zelensky το συνέκρινε με «την υπηρεσία 911», προσθέτοντας ότι πρέπει να μπορεί να «εγγυάται την ασφάλεια σε παγκόσμια κλίμακα» κατόπιν αιτήματος.

Αυτή η πρόταση, η οποία ισοδυναμεί με την de facto παγκοσμιοποίηση του ΝΑΤΟ, θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει χώρες που έχουν υποφέρει από «φυσική καταστροφή ή, για παράδειγμα, μια πανδημία». Έχοντας κατά νου το ιστορικό της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, αυτά τα δύο γεγονότα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως πρόσχημα για εισβολή σε άλλες χώρες σε «ανθρωπιστικές ιμπεριαλιστικές» βάσεις. Δεδομένου πως ορισμένα από αυτά τα στοχευόμενα κράτη ενδέχεται να συνεισφέρουν δυσανάλογα στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, ο Zelensky πρότεινε επίσης «να δημιουργηθεί μια οργάνωση υπεύθυνων και δημοκρατικών κρατών εξαγωγής τροφίμων που θα μπορούν να ενεργούν με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους παγκόσμιους κανόνες εμπορίου».

Η δημιουργία ενός παγκόσμιου καρτέλ τροφίμων από εκείνες τις χώρες που εμπίπτουν στη «σφαίρα επιρροής» της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα νέο όπλο Υβριδικού Πολέμου που μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί εναντίον στοχευόμενων κρατών σε όλο τον Παγκόσμιο Νότο. Όχι μόνο θα μπορούσαν να υποστούν προληπτικά κυρώσεις στο μέγιστο παράλληλα με την μονομερή απειλή της εθνικής τους ασφάλειας, αλλά ο λαός τους θα μπορούσε επίσης να γίνει θύμα τεχνητά κατασκευασμένων λιμών που αποσκοπούν να πιέσουν τις λιμοκτονούσες μάζες να ανατρέψουν τις κυβερνήσεις τους μέσω των Έγχρωμων Επαναστάσεων από καθαρή απόγνωση κι ανάγκη επιβίωσης.

Το άλλο προηγούμενο που προτείνει ο Ζελένσκι, ή μάλλον εκείνοι οι δυτικοί στρατηγοί υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που τον χρησιμοποιούν ως πρόσωπό τους για να παρουσιάσουν αυτές τις ιδέες στο κοινό, αφορά την ανασυγκρότηση μετά τη σύγκρουση. Το ουκρανικό μοντέλο που επιβλέπει περιγράφηκε από τον ίδιο με τον εξής τρόπο: «Και προσφέρουμε ένα ιδιαίτερο - ιστορικά σημαντικό - μοντέλο ανασυγκρότησης. Όταν καθεμία από τις χώρες εταίρους ή τις πόλεις εταίρους ή τις συνεργαζόμενες εταιρείες θα έχει την ευκαιρία - ιστορική - να αναλάβει την προστασία μιας συγκεκριμένης περιοχής της Ουκρανίας, πόλης, κοινότητας ή βιομηχανίας».

Με άλλα λόγια, η οικονομική πίτα θα χωριστεί από διάφορες χώρες μεταξύ τους, καθεμία από τις οποίες θα κυριαρχεί σε μια συγκεκριμένη περιοχή, πόλη, κοινότητα ή βιομηχανία. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να περιγραφεί αυτό εκτός από το να προκληθεί ένα λεγόμενο «παιχνίδι» για στοχευμένες χώρες (ή μεσολαβητές όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας) παρόμοια με τη διαβόητη κατάσταση στην Αφρική στα τέλη του 19ου αιώνα . Αυτό το μείγμα νεο- και παραδοσιακού ιμπεριαλισμού επιβεβαιώνει ότι η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση επιστρέφει στα ιστορικά της βασικά, να μην προσπαθεί καν να κρύψει πλέον τις ηγεμονικές της προθέσεις έναντι άλλων.

Εξετάζοντας τις άνευ προηγουμένου προτάσεις που διατύπωσε ο Ζελένσκι πιθανώς κατόπιν εντολής των ξένων χειριστών του, αντιπροσωπεύουν συλλογικά την αιχμή της δυτικής ηγεμονίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Από την πολιτική των προληπτικών μέγιστων κυρώσεων παράλληλα με τη μονομερή απειλή της ασφάλειας των άλλων μέχρι την de facto παγκοσμιοποίηση του ΝΑΤΟ υπό το λάβαρο «United24», το νέο καρτέλ τροφίμων και την κυριολεκτικά ιμπεριαλιστική πολιτική «ανοικοδόμησης» χωρών μετά τη σύγκρουση, είναι ξεκάθαρο πως η ομιλία του είχε σκοπό να εμπνεύσει τους δυτικούς υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στο Νταβός να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να εφαρμόσουν αυτές τις ιδέες στην πράξη. Αυτό θα πρέπει να ανησυχήσει όλους τους ανθρώπους που αγαπούν την ειρήνη σε όλο τον κόσμο, επειδή υποδηλώνει την έναρξη μιας νέας εποχής παγκόσμιου χάους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail