Ο Ερντογάν είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης «δεν υπάρχει πια» μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ

ΑΡ
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπάρχει πλέον γι' αυτόν μετά τις παρατηρήσεις και την κριτική που έκανε ο τελευταίος στην Τουρκία κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε τηλεοπτική ομιλία μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν είπε πως ο Μητσοτάκης μίλησε κατά της Τουρκίας και κάλεσε το Κογκρέσο των ΗΠΑ να μην επιτρέψει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

«Είχαμε συμφωνήσει μαζί του να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στη διαμάχη μας», είπε ο Ερντογάν. «Παρόλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα, επισκέφτηκε τις ΗΠΑ και μίλησε στο Κογκρέσο και τις προειδοποίησε να μην μας δώσουν F-16», σημείωσε.

"Υπάρχει πλέον για μένα. Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του. Θα συνεχίσουμε με αξιότιμους πολιτικούς".

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι μια Σύνοδος Στρατηγικού Συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σύντομα με την Ελλάδα δεν θα πραγματοποιηθεί πλέον.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail