Κάτω από 10 ευρώ μία στις τέσσερις συναλλαγές στο ηλεκτρονικό εμπόριο!

• Το 2021 έγιναν 215 εκατ. ηλεκτρονικές συναλλαγές, αξίας 363 δισ. ευρώ

Η αξία των συναλλαγών με κάρτα ανήλθε στα 44,5 δισ. ευρώ, με 1,5 δισ. συναλλαγές. Μία στις τέσσερις συναλλαγές στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι κάτω από 10 ευρώ, ενώ οι συναλλαγές με κάρτα ανέρχονται στο 50%.

Από: Το Παρόν

Η μέση αξία των συναλλαγών στο e-commerce είναι στα 56 ευρώ, σε ό,τι δε αφορά τις κάρτες η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 33 ευρώ. Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και εκείνες με τη χρήση κάρτας έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας.

Από τη συνολική αξία των 44,5 δισ. ευρώ, τα 38 δισ. ευρώ αφορούν συναλλαγές που έγιναν από έλληνες κατόχους καρτών, τα άλλα δε 6,5 δισ. ευρώ έγιναν από κατόχους καρτών που εκδόθηκαν από ξένες τράπεζες.

Μεγάλη αύξηση καταγράφουν και οι συναλλαγές μέσω internet banking. Το 2021 έγιναν 215 εκατομμύρια συναλλαγές, αξίας 363 δισ. ευρώ!
Μέσω mobile banking πραγματοποιήθηκαν 104 εκατομμύρια συναλλαγές (αύξηση 45% σε σχέση με το 2020), αξίας 27 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 59%!

Παρούσα η απάτη…

Η άνοδος των ηλεκτρονικών συναλλαγών άνοιξε την πόρτα στην απάτη! Με βάση τα στοιχεία, καταγράφεται 1 περιστατικό απάτης στις 3.600 συναλλαγές ή 1 ευρώ απάτης ανά 6.000 ευρώ στις συναλλαγές με κάρτα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail