Ύποπτα παιχνίδια του Zelensky: Απέρριψε πρόταση της Γερμανίας πριν την εισβολή της Ρωσίας με αποκήρυξη ΝΑΤΟ

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky απέρριψε πρόταση του γερμανού καγκελαρίου Olaf Scholz λίγες μέρες πριν από τη ρωσική εισβολή στις 23 Φεβρουαρίου 2022. 
 

Πολύ περίεργα και ύποπτα παιχνίδια φαίνεται ότι παίζει η μαριονέτα της Ανατολικής Ευρώπης ο Volodymyr Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ο οποίος καθοδηγούμενος από το ΝΑΤΟ παρουσιάζει μια εμπρηστική συμπεριφορά.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky απέρριψε πρόταση του γερμανού καγκελαρίου Olaf Scholz λίγες μέρες πριν από τη ρωσική εισβολή στις 23 Φεβρουαρίου 2022.
Η Γερμανική πρόταση που υποβλήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου καλούσε την Ουκρανία να αποκηρύξει τις φιλοδοξίες της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να δηλώσει ουδετερότητα.

Εκείνη την εποχή, ο Zelensky απέρριψε το σχέδιο ασφαλείας με το αιτιολογικό ότι δεν μπορούσε να εμπιστευτεί ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Putin θα τηρούσε την συμφωνία.
Σύμφωνα με το Γερμανικό σχέδιο, ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος και ο Αμερικανός πρόεδρος Biden θα υπέγραφαν συμφωνία που θα περιλάμβανε την ουδετερότητα της Ουκρανίας αλλά και την εδαφική της ασφάλεια.

Η Wall Street Journal, η οποία αποκάλυψε αρχικά την πρόταση, ανέφερε ότι η απόρριψη της πρότασης από τον Zelensky «έπεισε τους Γερμανούς αξιωματούχους ότι οι πιθανότητες για πόλεμο αυξάνονται»

Ο Γάλλος πρόεδρος Macron απηύθυνε έκκληση στον Biden ώστε να προωθήσει μια διπλωματική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.

«Νομίζω ότι το τελευταίο άτομο που θα μπορούσε ακόμα να κάνει κάτι είσαι εσύ, Joe Biden.

Είσαι έτοιμος να συναντήσεις τον Putin ρώτησε ο Macron τον αμερικανικό Πρόεδρο.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν φάνηκαν θετικές ώστε να προωθήσουν μια διπλωματική λύση.

Δείτε πώς περιγράφει η Wall Street Journal τις τελευταίες προσπάθειες του Macron να αποφευχθεί ο πόλεμος:
Ο Macron πέρασε το βράδυ της 20ης Φεβρουαρίου τηλεφωνώντας εναλλάξ με τον Putin και τον Biden.

Ο Γάλλος Πρόεδρος συνομιλούσε ακόμη με τον Putin στις 3 τα ξημερώματα ώρα Μόσχας, διαπραγματευόμενος τη διατύπωση ενός δελτίου τύπου που περιλάμβανε σχέδιο για μια Σύνοδο Κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας.
Αλλά την επόμενη μέρα, ο Putin επικοινώνησε με τον Macron και του ανέφερε ότι δεν ενδιαφέρεται για την υλοποίηση της Συνόδου Κορυφής.

Ο Putin ανέφερε ότι αποφάσισε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αυτονομιστικών θυλάκων στην ανατολική Ουκρανία.
Επισήμανε ότι εθνικιστές είχαν καταλάβει την εξουσία στο Κίεβο, ενώ το ΝΑΤΟ δεν είχε ανταποκριθεί στις ανησυχίες του για την ασφάλεια ενώ σχεδίαζε να αναπτύξει πυρηνικούς πυραύλους στην Ουκρανία.

Ενώ οι λεπτομέρειες της γερμανικής πρότασης είναι άγνωστες, φαίνεται παρόμοια με τις προτάσεις που είχε περιγράψει ο Zelensky τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο κορυφαίος διαπραγματευτής της Ουκρανίας David Arakhamia είπε ότι η Ρωσία συμφώνησε «προφορικά» σε αρκετές από τις θέσεις της Ουκρανίας.

Ο κορυφαίος διαπραγματευτής της Ρωσίας Vladimir Medinsky είπε ότι οι δύο πλευρές δεν είναι αρκετά κοντά σε μια συμφωνία για μια συνάντηση μεταξύ Putin και Zelensky.
Το σχέδιο συμφωνίας δεν είναι έτοιμο οπότε δεν μπορεί να υπάρξει συνάντηση του Putin με τον Zelensky ανέφερε ο ρώσος διαπραγματευτής

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail