Η Τουρκία προτρέπει τις ΗΠΑ να μη χρησιμοποιήσουν τους S-400 ως δικαιολογία για να αρνηθούν τα F-16

US Air Force / Tech. Sgt. Τζον Ρέιβεν
Freepen.gr - Η Τουρκία προτρέπει την αμερικανική κυβέρνηση να μην αφήσει το Κογκρέσο να χρησιμοποιήσει το ρωσικό ζήτημα των S-400 ως δικαιολογία για να αρνηθεί τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. 

Οι ΗΠΑ έστειλαν προηγουμένως επίσημη ανακοίνωση στην Τουρκία για τον αποκλεισμό της από το πρόγραμμα για την προμήθεια των τελευταίων μαχητικών F-35 λόγω της αγοράς από την Άγκυρα ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ακύρωσαν το κοινό μνημόνιο για το F-35 με την Τουρκία, υπογράφοντας το με τους επτά εναπομείναντες εταίρους του έργου F-35, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Αυστραλία, τη Δανία, τον Καναδά και τη Νορβηγία. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε στη συνέχεια μια πρόταση των ΗΠΑ για αγορά άλλων μαχητικών, αλλά όχι της πέμπτης, αλλά των τέταρτης γενιάς - F-16 . Αυτό το θέμα πρόκειται επίσης να συμφωνηθεί στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.- Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ασκεί πίεση σε αυτό το θέμα, πείθοντας τους βουλευτές ότι η συμφωνία «εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον». 

"Υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία, πρέπει να είστε προσεκτικοί. Αυτή είναι μια μακρά διαδικασία, ελπίζουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα... Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. Και τα δύο μέρη πρέπει να εργαστούν σε αυτό. Πρέπει επίσης να συνεργαστούμε με το Κογκρέσο. Εμείς παροτρύνουμε την αμερικανική κυβέρνηση να μην επιτρέψει στο Κογκρέσο να χρησιμοποιήσει τους S-400 ως πρόσχημα», είπε ο Ακάρ στους δημοσιογράφους.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail