Rublegas: το νέο αποθεματικό νόμισμα του κόσμου που βασίζεται σε πόρους

Το ρωσικό ρούβλι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή, αφού έχει ανακτήσει την αξία του πριν από τις κυρώσεις και πρόκειται να γίνει ένα σημαντικό νόμισμα βασικών εμπορευμάτων. Φωτογραφία: The Cradle
Το Rublegas είναι το βασικό νόμισμα du jour και δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο το ΝΑΤΟ προσποιείται. Εάν η Ευρώπη θέλει φυσικό αέριο, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να στείλει τα ευρώ της σε έναν ρωσικό λογαριασμό στη Ρωσία.
 
Ο Σαντάμ, ο Καντάφι, το Ιράν, η Βενεζουέλα – όλοι προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Αλλά η Ρωσία βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο. 
 
Πέπε Εσκομπάρ - The Cradle / Παρουσίαση Freepen.gr

Η ομορφιά του γεωοικονομικού ζίου ζίτσου που αλλάζει το παιχνίδι, αέριο για ρούβλια, που εφαρμόζει η Μόσχα είναι η απόλυτη απλότητά του.

Το προεδρικό διάταγμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για νέους όρους πληρωμής για ενεργειακά προϊόντα, όπως ήταν αναμενόμενο, παρεξηγήθηκε από τη συλλογική Δύση. Η ρωσική κυβέρνηση δεν απαιτεί ακριβώς την απλή πληρωμή για το φυσικό αέριο σε ρούβλια. Αυτό που θέλει η Μόσχα είναι να πληρώνεται στη Gazprombank στη Ρωσία, στο νόμισμα της επιλογής της, και όχι σε λογαριασμό της Gazprom σε οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα στις δυτικές πρωτεύουσες.

Αυτή είναι η ουσία της λιγότερο...περισσότερης πολυπλοκότητας. Η Gazprombank θα πουλήσει το ξένο νόμισμα – δολάρια ή ευρώ – που έχουν καταθέσει οι πελάτες τους στο Χρηματιστήριο της Μόσχας και θα το πιστώσει σε διαφορετικούς λογαριασμούς σε ρούβλια εντός της Gazprombank.

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι το ξένο νόμισμα θα πρέπει να αποστέλλεται απευθείας στη Ρωσία και όχι να συσσωρεύεται σε ξένη τράπεζα – όπου μπορεί εύκολα να κρατηθεί όμηρος ή να παγώσει.

Όλες αυτές οι συναλλαγές από τώρα και στο εξής θα πρέπει να μεταφερθούν σε μια ρωσική δικαιοδοσία – εξαλείφοντας έτσι τον κίνδυνο διακοπής ή οριστικού αποκλεισμού πληρωμών.

Δεν είναι περίεργο ότι ο υποτελής μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) – που ασχολείται ενεργά με την καταστροφή των δικών του εθνικών οικονομιών για λογαριασμό των συμφερόντων της Ουάσιγκτον – δεν είναι διανοητικά ανίκανος να κατανοήσει το περίπλοκο ζήτημα της ανταλλαγής ευρώ σε ρούβλια.

 
Η Gazprom έκανε τα πράγματα πιο εύκολα αυτήν την Παρασκευή, στέλνοντας επίσημες ειδοποιήσεις στους ομολόγους της στη Δύση και στην Ιαπωνία.

Ο ίδιος ο Πούτιν αναγκάστηκε να εξηγήσει γραπτώς στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς πώς λειτουργούν όλα αυτά.

Για άλλη μια φορά, πολύ απλό: Οι πελάτες ανοίγουν λογαριασμό στη Gazprombank στη Ρωσία. Οι πληρωμές γίνονται σε ξένο νόμισμα – δολάρια ή ευρώ – μετατρέπονται σε ρούβλια σύμφωνα με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία και μεταφέρονται σε διαφορετικούς λογαριασμούς της Gazprom.

Έτσι, είναι 100 τοις εκατό εγγυημένο πως η Gazprom θα πληρωθεί.

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που οι Ηνωμένες Πολιτείες υποχρέωναν τους Ευρωπαίους να κάνουν: να πληρώσουν για το ρωσικό αέριο στους λογαριασμούς της Gazprom στην Ευρώπη, οι οποίοι στη συνέχεια θα παγώσουν αμέσως. Αυτοί οι λογαριασμοί θα ξεμπλοκάρονταν μόνο με το τέλος της Επιχείρησης Z, των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ωστόσο, οι Αμερικανοί θέλουν ο πόλεμος να συνεχιστεί επ' αόριστον, να «βαλτώσουν» τη Μόσχα σαν να ήταν το Αφγανιστάν της δεκαετίας του 1980, και έχουν απαγορεύσει αυστηρά στον Ουκρανό κωμικό μπροστά σε μια πράσινη οθόνη κάπου - σίγουρα όχι στο Κίεβο - να δεχτεί οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός ή ειρηνευτική συμφωνία.

Έτσι, οι λογαριασμοί της Gazprom στην Ευρώπη θα συνεχίσουν να δεσμεύονται.

Καθώς ο Σολτς προσπαθούσε ακόμη να κατανοήσει το προφανές, οι οικονομικοί του οπαδοί τρελάθηκαν, διατυπώνοντας την ιδέα της εθνικοποίησης των θυγατρικών της Gazprom – Gazprom Germania και Wingas – σε περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει να σταματήσει τη ροή φυσικού αερίου.

Αυτό είναι γελοίο. Λες και οι υπάλληλοι του Βερολίνου πιστεύουν ότι οι θυγατρικές της Gazprom παράγουν φυσικό αέριο σε κεντρικά θερμαινόμενα γραφεία σε όλη τη Γερμανία.

Ο νέος μηχανισμός ρούβλια για αέριο δεν παραβιάζει σε καμία περίπτωση τις υπάρχουσες συμβάσεις. Ωστόσο, όπως προειδοποίησε ο Πούτιν, οι υπάρχουσες συμβάσεις μπορεί πράγματι να σταματήσουν: «Εάν δεν πραγματοποιηθούν τέτοιες πληρωμές [του ρουβλίου], θα θεωρήσουμε πως αυτό είναι η αδυναμία των αγοραστών να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους με όλες τις επακόλουθες συνέπειες».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ήταν ανένδοτος ότι ο μηχανισμός δε θα αντιστραφεί υπό τις τρέχουσες, τρομερές συνθήκες. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως η ροή του αερίου θα διακοπεί αμέσως. Η πληρωμή σε ρούβλια θα αναμένεται από τους «The Unfriendlies» – μια λίστα με εχθρικά κράτη που περιλαμβάνει κυρίως τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία και την ΕΕ – το δεύτερο μισό του Απριλίου και τις αρχές Μαΐου.

Για τη συντριπτική πλειονότητα του Παγκόσμιου Νότου, η γενική Μεγάλη εικόνα είναι κρυστάλλινη: μια ατλαντική ολιγαρχία αρνείται να αγοράσει το ρωσικό αέριο που είναι απαραίτητο για την ευημερία του πληθυσμού της Ευρώπης, ενώ ασχολείται πλήρως με τον εξοπλισμό των τοξικών ρυθμών πληθωρισμού έναντι του ίδιου πληθυσμός.

Πέρα από τον Rublegas

Αυτός ο μηχανισμός αερίου για ρούβλια – ονομάστε τον Rublegas – είναι μόνο το πρώτο τσιμεντένιο δομικό στοιχείο στην κατασκευή ενός εναλλακτικού χρηματοπιστωτικού / νομισματικού συστήματος, σε συνδυασμό με πολλούς άλλους μηχανισμούς: εμπόριο ρουβλίων-ρουπίων, το σαουδαραβικό πετρογιουάν· ο μηχανισμός παράκαμψης Ιράν-Ρωσίας του SWIFT· και το σημαντικότερο όλων, ο σχεδιασμός της Οικονομικής Ένωσης Κίνας-Ευρασίας (EAEU) ενός ολοκληρωμένου χρηματοπιστωτικού / νομισματικού συστήματος, με το πρώτο προσχέδιο να παρουσιάζεται τις επόμενες ημέρες.

Και όλα τα παραπάνω συνδέονται άμεσα με την εκπληκτική εμφάνιση του ρουβλίου ως ενός νέου αποθεματικού νομίσματος που βασίζεται σε πόρους.

Μετά τα προβλέψιμα αρχικά στάδια της άρνησης, η ΕΕ – στην πραγματικότητα, η Γερμανία – πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Η ΕΕ εξαρτάται από τις σταθερές προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου (40 τοις εκατό) και πετρελαίου (25 τοις εκατό). Η υστερία των κυρώσεων έχει ήδη σχεδιάσει μια πιστοποιημένη ανατροπή.

Το φυσικό αέριο καλύπτει το 50 τοις εκατό των αναγκών της χημικής και φαρμακευτικής βιομηχανίας της Γερμανίας. Δεν υπάρχει εφικτός αντικαταστάτης, είτε από την Αλγερία, τη Νορβηγία, το Κατάρ ή το Τουρκμενιστάν. Η Γερμανία είναι η βιομηχανική δύναμη της ΕΕ. Μόνο το ρωσικό αέριο είναι ικανό να διατηρήσει τη γερμανική –και ευρωπαϊκή– βιομηχανική βάση στη ζωή και σε πολύ προσιτές τιμές σε περίπτωση μακροπρόθεσμων συμβολαίων.

Διαταράξτε αυτό το στήσιμο και θα έχετε τρομακτικές αναταράξεις σε όλη την ΕΕ και πέρα ​​από αυτήν.

Ο αμίμητος Αντρέι Μαρτιάνοφ το συνόψισε ως εξής: «Μόνο δύο πράγματα καθορίζουν τον κόσμο: η πραγματική φυσική οικονομία και η στρατιωτική ισχύς, που είναι το πρώτο της παράγωγο. Όλα τα άλλα είναι παράγωγα, αλλά δεν μπορείς να ζεις με παράγωγα».

Το αμερικανικό τούρμπο-καπιταλιστικό καζίνο πιστεύει τη δική του παράγωγη «αφήγηση» – που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική οικονομία. Η ΕΕ θα αναγκαστεί τελικά από την πραγματικότητα να περάσει από την άρνηση στην αποδοχή. Εν τω μεταξύ, ο Παγκόσμιος Νότος θα προσαρμοστεί γρήγορα στο νέο παράδειγμα: η Μεγάλη Επαναφορά του Νταβός καταστράφηκε από τη Ρωσική Επαναφορά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail