Το Πεντάγωνο λέει ότι το ρωσικό καταδρομικό Moskva κινείται ανατολικά

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι είπε ότι το πυραυλικό καταδρομικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Moskva, στο οποίο ξέσπασε η φωτιά, επιπλέει και κινείται προς τα ανατολικά. Νωρίτερα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το καταδρομικό εξακολουθεί να πλέει.

Η φωτιά ξέσπασε στο καταδρομικό πυραύλων Moskva, με αποτέλεσμα τα πυρομαχικά να πυροδοτηθούν, το πλήρωμα εκκενώθηκε πλήρως, ανέφερε νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του πρακτορείου RIA, η φωτιά έχει αντιμετωπιστεί, δεν έχει υποστεί ζημιά ο κύριος πυραυλικός οπλισμός και λαμβάνονται μέτρα για τη ρυμούλκηση του πλοίου στο λιμάνι.

"Γνωρίζουμε ότι το πλοίο είναι ικανό να πλέει με δικές του δυνάμεις του. Νομίζουμε ότι κατευθύνεται ανατολικά", δήλωσε ο Kirby στο MSNBC. "Γνωρίζουμε ότι έγινε έκρηξη στο πλοίο. Με βάση τις εικόνες που έχουμε δει, μπορούμε να συμπεράνουμε πως η έκρηξη ήταν αρκετά ισχυρή. Δε γνωρίζουμε τι ακριβώς την προκάλεσε", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Kirby, το πλοίο θα μπορούσε να είχε χτυπηθεί από ουκρανικό πύραυλο, αλλά ο αμερικανικός στρατός δεν είναι έτοιμος να το επιβεβαιώσει λόγω έλλειψης διαθέσιμων δεδομένων. «Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, απλώς δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες», είπε ο Kirby. 


 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail