FT: Οι Γερμανοί πανικοβάλλονται από τα κυβερνητικά σχέδια για διακοπή του ρωσικού αερίου

denfran / pixabay
Freepen.gr - Ανησυχούν οι κάτοικοι της Γερμανίας λόγω των σχεδίων των αρχών να εγκαταλείψουν την εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου, γράφουν οι Financial Times.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η συζήτηση για πλήρες εμπάργκο σπέρνει τον πανικό στους Γερμανούς, αφού πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, το μερίδιο της Μόσχας στην αγορά αυτή ήταν 55%. Οποιαδήποτε ξαφνική διακοπή λειτουργίας του φυσικού αερίου θα μπορούσε να παραλύσει σημαντικό μέρος της βιομηχανίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, προβλέπουν εκπρόσωποι των γερμανικών επιχειρήσεων. 

Σύμφωνα με τον Martin Brudermüller, διευθύνοντα σύμβουλο της μεγαλύτερης εταιρείας χημικών στον κόσμο BASF, μια τέτοια απόφαση των αρχών θα βυθίσει τη Γερμανία στη χειρότερη κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ο επικεφαλής της BDI (Bundesverband der Deutschen Industrie), Siegfried Russwürm, δήλωσε πως η άρνηση παροχής καυσίμων θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά στην πιο ισχυρή πλευρά του Βερολίνου - την οικονομική του σταθερότητα και ισχύ.

Το εμπάργκο στις ρωσικές πρώτες ύλες θα έχει τον πιο αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο στους βιομηχανικούς κολοσσούς, αλλά και στις μικρές εταιρείες. 

Το "Rosenthal" είναι ένα από τα παλαιότερα εργοστάσια παραγωγής κινέζικων πιάτων από πορσελάνη. Έχει βιώσει πολλά στην 140χρονη ιστορία του. Αλλά δεν ήταν προετοιμασμένο για μια τέτοια εξέλιξη: η απειλή διακοπής του φυσικού αερίου θα οδηγούσε σε άμεση παύση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης», αναφέρει το άρθρο.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού, Mads Rieder, είπε ότι το Rosenthal δεν έχει εναλλακτικές πηγές ενέργειας για να δημιουργήσει πιάτα, κύπελλα και βάζα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail