Εξοπλιστικό «βρείτε τα» από τις ΗΠΑ με F-35 στην Ελλάδα και F-16 στην Τουρκία; Σενάρια για το ταξίδι Μητσοτάκη

Ένα από τα σενάρια για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον λέει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα των αεροσκαφών F-35 για την Ελλάδα. Κάποιοι αναμένουν ακόμη και ανακοινώσεις για συγκεκριμένο αριθμό αεροσκαφών κάνοντας λόγο για 24 αεροσκάφη.

Από: militaire.gr

Το σενάριο λέει ότι η διοίκηση Μπάιντεν θα μας πουλήσει τα F-35 και ταυτόχρονα θα εγκρίνει την πώληση νέων F-16 στην Τουρκία αλλά και τον εκσυγχρονισμό παλαιότερων μαχητικών του ιδίου τύπου…

Με λίγα λόγια θα είναι ένα εξοπλιστικό … «βρείτε τα» που θα ακολουθήσει τη «λογική» του Στέητ Ντιπάρτμεντ που χθες μας προέτρεψε ξανά σε διάλογο με την Τουρκία, παρά τις ακραίες επιθετικές κινήσεις της Άγκυρας!

Αν μας κάνει ή όχι το F-35 θα το απαντήσουν οι ειδικοί . Υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις κι έχουν ήδη εκφραστεί…Η αγορά του F-35 έχει ανακοινωθεί από κάμποσους ΥΕΘΑ που προσπερνούν αυτές τις επιφυλάξεις. Έχουμε την αίσθηση ότι και η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με επιπολαιότητα και ως ένα ακόμη «επικοινωνιακό τέχνασμα», όπως εκείνο με τα Rafale ΝΔ!

Το απλό ερώτημα που προκύπτει απ ΄  όσα οι ίδιοι οι Αμερικανοί λένε είναι πως από τη μία θέλουν  «να τα βρούμε» με την Τουρκία και από την άλλη θέλουν να πουλήσουν κι άλλα όπλα στην Ελλάδα; Δεν είναι μόνο τα F-35 . Υπάρχει και η προσπάθεια να πουλήσουν πλοία στο Πολεμικό Ναυτικό ως γνωστόν.

Από τη μία «να τα βρούμε» και από την άλλη να πληρώσουμε κι άλλα δισεκατομμύρια για υλικό που μπορεί να ταιριάζει γάντι στο ΝΑΤΟ και τις αποστολές του αλλά όχι στις δικές μας ανάγκες δεν στέκει. Κάποια στιγμή ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η λογική «πρώτα η Ελλάδα»…

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι η επιστροφή του πρωθυπουργού με …F-35 στις βαλίτσες του θα κάνει τον κόσμο να ξεχάσει τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει τότε επιβεβαιώνεται ότι η επαφή με την πραγματικότητα έχει χαθεί. Καλό είναι να υπάρξει μια επιστροφή στον ρεαλισμό και αυτό αφορά και στις εξοπλιστικές ανάγκες της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail