Το σχέδιο των ΗΠΑ για επιβολή της παγκόσμιας τάξης του Νταβός στη Δύση

PIRO4D / pixabay
Ο Ρώσος αρχηγός ξένων κατασκοπείων Σεργκέι Ναρίσκιν δημοσίευσε ένα ενημερωτικό άρθρο στο περιοδικό National Defense νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με τίτλο «Η τρέχουσα διεθνής στρατιωτικοπολιτική κατάσταση και τάσεις στην ανάπτυξή της». Είναι στα ρωσικά, αλλά το Google Translate κάνει μια αξιοπρεπή δουλειά μεταφέροντας τα κύρια σημεία του. Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ λογοκρισία της Δύσης σε Ρώσους αξιωματούχους, θεσμούς και μέσα ενημέρωσης σημαίνει ότι πολλοί σε αυτό το πολιτισμικό μπλοκ μπορεί να μη γνωρίζουν το άρθρο του, γι' αυτό ο σκοπός αυτού του παρόντος άρθρου είναι να φέρει στην προσοχή τους μια περίληψη του περιεχομένου του.

Του Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ναρίσκιν γράφει πως η προσχεδιασμένη και άνευ προηγουμένου απάντηση της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη συνεχιζόμενη ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία επιτάχυνε τις προϋπάρχουσες πολυπολικές τάσεις που συνδέονται με την παγκόσμια συστημική μετάβαση στην πολυπολικότητα. Η Ουάσιγκτον θέλει να παρατείνει αυτή την ευρωπαϊκή σύγκρουση για να τη μετατρέψει σε ένα άλλο Αφγανιστάν παρά την αδυναμία εκπλήρωσης αυτού του σεναρίου για γεωγραφικούς και στρατηγικούς λόγους. Δεδομένου ότι δε θα πολεμήσει απευθείας τη Ρωσία, διεξάγει έναν Υβριδικό Πόλεμο εναντίον της που περιλαμβάνει διαστάσεις οικονομικές, πληροφοριακές, ανθρωπιστικές και «ακυρωτικού πολιτισμού».


Ένα άλλο σημείο που επισημαίνει είναι ότι η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση προσπαθεί να πείσει τον λαό της πως οι επικείμενες οικονομικές δυσκολίες είναι καθαρά λάθος της Ρωσίας. Ο Ναρίσκιν, ωστόσο, διαψεύδει την εξιστόρηση του οπλοποιημένου πληροφοριακού πολέμου. Δήλωσε σθεναρά ότι «οι δυτικές ελίτ απλώς χρησιμοποιούν την τρέχουσα κατάσταση για να εφαρμόσουν μακροχρόνια σχέδια για την de facto εκκαθάριση της μεσαίας τάξης στο πνεύμα του γνωστού σεναρίου που προτείνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός: «Μέχρι το 2030 δεν θα έχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος!».

Εκτεταμένες κοινωνικοπολιτικές αλλαγές βρίσκονται επίσης στα σκαριά και στη Δύση. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυτικές μάζες στρέφονται εναντίον των κυβερνώντων τους, αν και μπορεί να τους αντικαταστήσουν όχι με γνήσιους δημοκράτες αλλά με μια «ολοκληρωτική και απροκάλυπτη φιλελεύθερη-ναζιστική δικτατορία». Ο Ναρίσκιν έκανε επίσης μια ενδιαφέρουσα σύγκριση μεταξύ του φθίνουσας μονοπολικής αμερικανικής ηγεμόνας και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Είπε πως οι ΗΠΑ επιβάλλουν επιθετικά μια ιδεολογία σε άλλους που η ίδια η ελίτ τους δεν την πιστεύει πλέον αληθινά. Το υπονοούμενο του είναι πως η κατάρρευση της Αμερικής μπορεί να μην είναι και τόσο μακριά.

Ο Παγκόσμιος Νότος παρακολουθεί στενά το δυτικοευρασιατικό θέατρο του Νέου Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Ο Ναρίσκιν επαίνεσε τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, του Πακιστάν, της Τουρκίας, της Ινδίας και των Εμιράτων που αρνήθηκαν να υποταχθούν στην πίεση της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για να επιβάλουν κυρώσεις στη χώρα του. Κατανοούν ότι η μονοπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων έχει καταρρεύσει, καθιστώντας έτσι την ιδεολογία της για φιλελεύθερη οικουμενικότητα παρωχημένη. Η αναδυόμενη παγκόσμια τάξη πραγμάτων που την αντικαθιστά θα είναι δίκαιη και σταθερή, αν και βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία κατασκευής της. Ωστόσο, επιδιώκεται συλλογικά από τη Ρωσία και τους δεκάδες εταίρους της στον Παγκόσμιο Νότο.

Για να τα ολοκληρώσουμε όλα, το άρθρο του Naryshkin θα πρέπει να ανοίξει τα μάτια σε όσους από τις δυτικές μάζες καταλήγουν να το συνειδητοποιήσουν και ειδικά σε όσους σκέφτονται να διαβάσουν αυτό το σύντομο κομμάτι πλήρως χρησιμοποιώντας το Google Translate. Δικαιούνται να γνωρίζουν ότι ο κορυφαίος κατάσκοπος της Ρωσίας πιστεύει πως η ελίτ τους χειραγωγεί την αντίληψη των γεγονότων από τον κόσμο για να τους επιβάλει τα σατανικά σχέδια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που «δε θα έχουν τίποτα και θα είναι ευτυχισμένοι», για να μην αναφέρουμε την πρόβλεψή του για τον φιλελεύθερο-ναζιστικό τους δικτατορικό μέλλον. Εάν περισσότεροι Δυτικοί ενημερωθούν για αυτές τις συνωμοσίες, ίσως κάποια μέρα μπορέσουν να τις σταματήσουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail