Ηγέτης της ΕΕ ζήτησε αποδείξεις ότι το μακελειό στην Μπούτσα δεν ήταν σκηνοθετημένο - Ζελένσκι

Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι αποκάλυψε ότι ο ηγέτης ενός κράτους μέλους της ΕΕ αμφισβήτησε την εκδοχή του Κιέβου για τα γεγονότα γύρω από τις δολοφονίες της Bucha, ζητώντας αποδείξεις πως οι θηριωδίες δεν ήταν οργανωμένες.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild την Παρασκευή, ο Ζελένσκι περιέγραψε πώς ένας κορυφαίος πολιτικός της ΕΕ του ζήτησε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η σφαγή της Μπούχα δεν είχε οργανωθεί. Η παρατήρηση ήρθε αφού ο δημοσιογράφος της Bild ρώτησε ποιο ήταν το χειρότερο πράγμα που είχε ακούσει τις τελευταίες ημέρες. Όταν ο δημοσιογράφος εξέτασε περαιτέρω, ρωτώντας αν ήταν ο αρχηγός ενός κράτους της ΕΕ, ο Ζελένσκι απάντησε καταφατικά, αν και αρνήθηκε να κατονομάσει τον αξιωματούχο.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται πως τα ρωσικά στρατεύματα διέπραξαν θηριωδίες εναντίον αμάχων στην πόλη Μπούχα βορειοδυτικά του Κιέβου προτού υποχωρήσουν την περασμένη εβδομάδα. Η Ρωσία έχει απορρίψει τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι το Κίεβο χειραγώγησε τα στοιχεία σε αυτό που αποκαλεί «προβοκάτσια».

Σχολιάζοντας την υποστήριξη του Βερολίνου προς το Κίεβο, ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε τη λύπη του για την προφανή έλλειψη ενθουσιασμού της Γερμανίας για αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.



«Ορισμένες χώρες, και μεταξύ αυτών η Γερμανία, είναι κατά του εμπάργκο πετρελαίου και φυσικού αερίου», είπε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας, ωστόσο, πως ήταν ικανοποιημένος που ο πέμπτος γύρος κυρώσεων της ΕΕ «περιέχει το εμπάργκο άνθρακα και ξυλείας». Κατηγόρησε επίσης το Βερολίνο ότι ήταν υπερβολικά επιφυλακτικό στην υποστήριξή του προς το Κίεβο, αρνούμενο να παράσχει στη χώρα όπλα για κάποιο χρονικό διάστημα και τόνισε ότι η Ουκρανία δε θα γίνει κράτος μέλος του ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail