Ενδείξεις επιχειρήσεων Στρατηγικών Δολιοφθορών στη Ρωσία


Σύμφωνα με διεθνή μέσα, στις 21 Απριλίου, πυρκαγιά ξέσπασε σε αμυντικό ερευνητικό κέντρο της Ρωσίας στην πόλη Tver, περί τα 150 χλμ. βορειοδυτικώς Μόσχας, με αποτέλεσμα τον θάνατο επτά ατόμων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 30. Επρόκειτο για το Δεύτερο Κεντρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο του ρωσικού Υπουργείου Αμύνης, το οποίο όπως αναφέρεται δραστηριοποιείται στον τομέα της αναπτύξεως οπλικών συστημάτων αεροδιαστημικής και πυραυλικής τεχνολογίας.

Από: doureios.com / Σάββας Δ. Βλάσσης


Αργότερα την ίδια ημέρα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Εργοστάσιο Χημικών Ντμιτριέφσκυ, στην Kineshma, περί τα 220 χλμ. βορειοανατολικώς Μόσχας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της χημικής βιομηχανίας της Ρωσίας που παράγει βιομηχανικά διαλυτικά, χημικά και πετροχημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται όχι απαραιτήτως για αμυντικές εφαρμογές αλλά και στον εμπορικό τομέα. Δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία από την οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά.

Οι δύο περιπτώσεις, είναι δύσκολο να αποδωθούν σε απλή σύμπτωση. Αντιθέτως, λόγω της πολεμικής καταστάσεως με την Ουκρανία, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πιθανώς βρισκόμαστε ενώπιον κάποιων πρώτων ενδείξεων για εκστρατεία Στρατηγικών Δολιοφθορών εναντίον της Ρωσίας. Τέτοιου είδους χτυπήματα σε βιομηχανικές υποδομές της Ρωσίας, ειδικώς αυτά που σχετίζονται με τον χώρο της άμυνας, δεν δημιουργούν μόνο ισχυρές εντυπώσεις και ψυχολογικό αντίκτυπο αλλά, το κυριότερο, εκπέμπουν το μήνυμα της αποφασιστικότητος για ολοκληρωτική αναμέτρηση και μπορούν να έχουν πολιτική επίδραση, καθώς είναι βέβαιο ότι σε κάθε περίπτωση αξιολογούνται.

Καθώς τα δύο ανωτέρω συμβάντα σημειώθηκαν σε περιοχές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, είναι λογικό να στρέφεται η σκέψη σε εμπλοκή και ξένων δυνάμεων. Πάντως τέτοιου είδους επιχειρήσεις δολιοφθορών, είναι φυσιολογικό να αναλήφθηκαν από Ρώσους πολίτες, τα κίνητρα των οποίων δεν μπορούν να είναι πάντοτε γνωστά.

Από αυτή την άποψη, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η Ουκρανία διεξάγει Ανορθόδοξο Πόλεμο στην επικράτεια της Ρωσίας, με μία εκστρατεία να κινείται σε Στρατηγικό επίπεδο και να αφορά δολιοφθορές σε βιομηχανικές υποδομές, σε μεγάλο βάθος, ενώ σε Τακτικό επίπεδο διεξάγονται επιχειρήσεις από Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και άλλες τακτικές μονάδες. Ενδεικτικώς, αναφορές για δολιοφθορές στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Λευκορωσίας και της Ρωσίας από “αγνώστους”, ή αεροπορικές επιδρομές όπως αυτή της 1ης Απριλίου εναντίον αποθήκης καυσίμων στο Μπελγκορόντ, καταδεικνύουν ότι στην εγγύς της μεθορίου ρωσική επικράτεια, δυνάμεις των Ουκρανών προβαίνουν σε στοχευμένη δράση.

Η επιλογή εκστρατείας Ανορθοδόξου Πολέμου, είναι μία εναλλακτική από την στιγμή που η Ουκρανία δεν διαθέτει όπλα μακρού πλήγματος, ώστε να ανταποδώσει τα χτυπήματα που υφίσταται σε υποδομές πάσης φύσεως. Ιδίως όμως στην περίπτωση των επιχειρήσεων Στρατηγικών Δολιοφθορών, είναι αυτονόητο ότι απαιτείται διείσδυση μυστικών υπηρεσιών με στρατολόγηση από τον καιρό της ειρήνης ανθρώπινων πόρων που θα έχουν προετοιμάσει το έδαφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail