Πετρελαϊκή εταιρεία αποκαλύπτει το κόστος της αποχώρησης από τη Ρωσία

Εργοστάσιο της Shell στο Torzhok, στην περιοχή Tver, Ρωσία - Sputnik / Alexey Kudenko
Η Shell θα διαγράψει περιουσιακά στοιχεία έως και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω εξόδου

Freepen.gr - Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell επιβεβαίωσε ένα πιθανό πλήγμα για την εταιρεία ύψους 3,7-4,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (4 έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια) από την αποδέσμευση των ρωσικών περιουσιακών της στοιχείων καθώς η εταιρεία αποφάσισε να αποχωρήσει από τη χώρα εν μέσω κυρώσεων της Δύσης, γράφει το RT.

«Για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2022, ο μεταφορικός αντίκτυπος από την απομείωση των μακροπρόθεσμων περιουσιακών στοιχείων και τις πρόσθετες επιβαρύνσεις (π.χ. διαγραφές εισπρακτέων, αναμενόμενες πιστωτικές ζημίες και επαχθή συμβόλαια) που σχετίζονται με δραστηριότητες στη Ρωσία αναμένεται να είναι 4 έως 5 δολάρια δισεκατομμύρια», ανέφερε η πολυεθνική με έδρα το Λονδίνο σε δήλωση την Πέμπτη.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον αντίκτυπο των συνεχιζόμενων εξελίξεων στην Ουκρανία θα παρουσιαστούν στην έκθεση κερδών πρώτου τριμήνου της Shell στις 5 Μαΐου.

Η Shell ανακοίνωσε τα σχέδιά της να «αποσυρθεί από τη συμμετοχή της σε όλους τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες» το Μάρτιο, επικαλούμενη την στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία. Η εταιρεία είπε επίσης ότι θα σταματήσει αμέσως όλες τις spot αγορές ρωσικού αργού πετρελαίου.

Αργότερα, η εταιρεία πετρελαίου έπρεπε να απολογηθεί για την αγορά του ρωσικού αργού το Μάρτιο, δεσμευόμενη να δεσμεύσει τα κέρδη σε ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία.

«Η Shell δεν έχει ανανεώσει μακροπρόθεσμα συμβόλαια για το ρωσικό πετρέλαιο και θα το κάνει μόνο υπό ρητή κυβερνητική καθοδήγηση, αλλά είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να παραλάβουμε αργό πετρέλαιο που αγοράστηκε με συμβόλαια που είχαν υπογραφεί πριν από την εισβολή», αναφέρει η τελευταία δήλωση.

Η τιμή της μετοχής της Shell υποχώρησε 1,8% στις αρχές της Πέμπτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail