Επόμενος στόχος της Δύσης είναι η Ινδία;

Ο εκπρόσωπος του Ντόνετσκ, Έντουαρντ Μπασουρίν, δήλωσε στο India Today σε αποκλειστική συνέντευξη ότι «υπάρχει μια προσπάθεια από τις δυτικές δυνάμεις στην Ουκρανία να καταστρέψουν τη Ρωσική Ομοσπονδία. Δε θα σταματήσουν σε αυτό. Η Ινδία θα είναι η επόμενη γιατί έχει παρόμοια προβλήματα - εδαφικά, γλώσσα, θρησκείες κ.λπ.». Έχει δίκιο, αλλά όχι μόνο για τους λόγους που μοιράστηκε. 

Του Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ινδία έχει πράγματι παρόμοια τρωτά σημεία που σχετίζονται με την ταυτότητα του Υβριδικού Πολέμου με τη Ρωσία, τα οποία μπορεί να επιδεινωθούν εξωτερικά από τη Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για να την αποσταθεροποιήσουν, αλλά έχει επίσης άδικο, με την έννοια ότι η Ινδία δεν θα είναι η επόμενη επειδή έχει ήδη στοχοποιηθεί.

Η Αμερική εξοργίζεται που η Ινδία τόλμησε να αψηφήσει τη μονοπολική ηγεμονική της πίεση συνεχίζοντας περήφανα να ασκεί την πολιτική της ουδετερότητας αρχών απέναντι στη συνεχιζόμενη ειδική στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ουάσιγκτον δε θέλει τίποτα περισσότερο από το να υποταχθεί το Νέο Δελχί στη θέλησή της και να γίνει το μεγαλύτερο υποτελές κράτος του παρακμάζοντος μονοπολικού ηγεμόνα. Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και οι σύμβουλοί του γνωρίζουν σοφά ότι κάτι τέτοιο θα θυσίαζε τα αντικειμενικά εθνικά τους συμφέροντα, γι' αυτό και παρέμειναν προσηλωμένοι στην ιστορική πολιτική ουδετερότητας και μη ευθυγράμμισης της Ινδίας σε εξωτερικές συγκρούσεις.


Τα δυτικά Mainstream Media (MSM) υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν μπορούν να το αποδεχθούν, γι' αυτό και διεξάγουν μια ολοένα και πιο έντονη εκστρατεία πληροφοριακού πολέμου εναντίον της Ινδίας που αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου Υβριδικού Πολέμου τους εναντίον αυτού του κράτους -πολιτισμού. Οι οπλοποιημένες αφηγήσεις περιλαμβάνουν αυτές που εκτοξεύτηκαν από την Γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki ότι η Ινδία υποτίθεται πως βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας, την απαρχαιωμένη απεικόνιση των σχέσεων Ρωσίας-Ινδίας από την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland και τη δυσοίωνη απειλή του Διευθυντή του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, Brian Deese που μίλησε για «συνέπειες» για την Ινδία.

Η κυλιόμενη εκστρατεία περιφερειακής αλλαγής καθεστώτος «Νότιας Ασιατικής Άνοιξης» που έχει ήδη στοχεύσει μέχρι στιγμής το Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα έχει σκοπό να αποσταθεροποιήσει την περιφέρεια της Ινδίας προτού εξαπολύσει τελικά πιο επικίνδυνες απειλές για την εσωτερική της ασφάλεια ως τιμωρία για την ουδετερότητά της. Είναι επίσης πιθανό πως ο οικονομικός και χρηματοπιστωτικός πόλεμος εναντίον της Ινδίας θα προηγηθεί της διεξαγωγής πιο βίαιου Υβριδικού Πολέμου εναντίον της, συμπεριλαμβανομένου ενός που επιχειρεί να προκαλέσει μια Έγχρωμη Επανάσταση για να καλύψει μια τρομοκρατική εκστρατεία που μπορεί επιφανειακά να οδηγείται από κίνητρα που σχετίζονται με την ταυτότητα.

Ως εκ τούτου, είναι υψίστης σημασίας η Ινδία να δώσει προτεραιότητα στη «Δημοκρατική Ασφάλεια» της, η οποία αναφέρεται στο ευρύ φάσμα των τακτικών και στρατηγικών κατά του υβριδικού πολέμου που είναι μοναδικές για την κοινωνία κάθε χώρας. Η Ινδία, όπως όλες οι χώρες, έπρεπε ήδη να αντιμετωπίσει τέτοιες απειλές, αλλά φαίνεται αναπόφευκτο πως σύντομα θα επιδεινωθούν συνολικά από τις ΗΠΑ για τους πολιτικούς λόγους που έχουν ήδη εξηγηθεί. Επιπλέον, η Ινδία αποτελεί μέρος του τριμερούς Ρωσίας-Ινδίας-Κίνας (RIC) που χρησιμεύει ως ο πυρήνας της αναδυόμενης Πολυπολικής Παγκόσμιας Τάξης, προορίζεται να τον αποσταθεροποιήσει και να βλάψει τους εταίρους της.

Το μεγάλο στρατηγικό πλαίσιο είναι ότι οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν επιθετικά τη φθίνουσα μονοπολική ηγεμονία τους μέσω συντονισμένων Υβριδικών Πολέμων εναντίον της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας και των γειτόνων τους, όλα με σκοπό να αντιστρέψουν τη συνεχιζόμενη παγκόσμια συστημική μετάβαση στην πολυπολικότητα. Ως εκ τούτου, το RIC πρέπει να συνεργαστεί πιο στενά μοιράζοντας τις αντίστοιχες εμπειρίες της «Δημοκρατικής Ασφάλειας» και πρωτοποριακά πολυμερή μέσα για να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον απέναντι σε αυτήν την άνευ προηγουμένου μονοπολική επίθεση. Το μέλλον της παγκόσμιας τάξης εξαρτάται κυριολεκτικά από αυτό και ο κόσμος δεν έχει την πολυτέλεια να αποτύχουν αυτοί οι πολυπολικοί ηγέτες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail