Διχασμένο το ΝΑΤΟ για τη Ρωσία - ΝΥΤ

Freepen.gr - Καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συναντώνται στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα για να αποφασίσουν πώς θα στηρίξουν περαιτέρω την Ουκρανία στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία, τα μέλη του στρατιωτικού μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διαφωνούν σχετικά με την στρατηγική που θα υιοθετήσουν έναντι της Μόσχας, ανέφεραν την Τετάρτη οι New York Times επικαλούμενοι Δυτικούς αξιωματούχους.

Χώρες όπως η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής έχουν υποστηρίξει την πλήρη διακοπή των σχέσεων με τη Μόσχα, με στόχο να «γονατίσουν τη Ρωσία», σύμφωνα με την εφημερίδα. Εν τω μεταξύ, κράτη όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Τουρκία φέρεται να έχουν υποστηρίξει πως η Ρωσία δεν μπορεί να εξαναγκαστεί σε ειρήνη. Έτσι, εμφανίζονται να θέλουν να συνεχίσουν τον διάλογο με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούν όλα τα κράτη του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι πως η ουκρανική σύγκρουση έχει εισέλθει σε ένα αβέβαιο στάδιο και είναι απίθανο να επιλυθεί στο εγγύς μέλλον. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ισχυρίστηκε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ανασυντάσσονται για να εξαπολύσουν μια νέα μαζική επίθεση.

«Τις επόμενες εβδομάδες, αναμένουμε μια περαιτέρω ρωσική ώθηση στην ανατολική και νότια Ουκρανία για να προσπαθήσει να καταλάβει ολόκληρο το Donbas και να δημιουργήσει μια χερσαία γέφυρα προς την κατεχόμενη [sic] Κριμαία. Αυτή είναι μια κρίσιμη φάση του πολέμου», προέβλεψε.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail