Τρέχει η κυβέρνηση πίσω από την ακρίβεια, που κάθε μέρα… ακριβαίνει!

-Οι ανατιμήσεις δεν έχουν τελειωμό – Άφαντη η Αγορανομία

-«Επιταγή φτώχειας» τα 200 ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Στην αγορά, στα μαγαζιά, στις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, δεν προλαβαίνουν να αλλάζουν ταμπελάκια με τις νέες… ανατιμημένες τιμές και τα νοικοκυριά μέρα με την ημέρα βλέπουν όλο και λιγότερα χρήματα στην τσέπη τους. Με την Αγορανομία άφαντη. Μέχρι και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αυξήθηκαν.

Από: Το Παρόν

Και εκεί που ο κόσμος περίμενε ότι όλο και κάτι θα άλλαζε, το μόνο που θα δώσει η κυβέρνηση τη Μεγάλη Πέμπτη είναι 200 ευρώ για να κάνουν Πάσχα, για να έχουν κόκκινα αυγά στο σπίτι, 1.744.962 χαμηλοσυ­νταξιούχοι, οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία και δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Τι άλλο από «επιταγή φτώχειας» είναι τα 200 ευρώ, από 250 ευρώ που είχε αποφασίσει αρχικά η κυβέρνηση και ήταν και το «δώρο των Χριστουγέννων»; Με 200 ευρώ τι να πρωτοαγοράσει η νοικοκυρά για το πασχαλιάτικο τραπέζι, με τα κόκκινα αυγά;

Όλα αυτά είναι ψίχουλα. Προφανώς, το συνειδητοποίησε κατόπιν εορτής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι τα 200 ευρώ δεν σώζουν. Απόδειξη, το ότι στο τραπέζι του Μαξίμου μπήκε η μείωση του ΦΠΑ σε είδη διατροφής, όπως το ψωμί.

Τίποτα, όμως, δεν είναι οριστικό. Πρόκειται, πάντως, για μέτρα στήριξης των οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών έναντι της ακρίβειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail