Η Ρωσία θέλει να επεκτείνει τη χρήση του ρουβλίου για εξαγωγές ενέργειας

Paolinio / pixabay
Η Ρωσία σχεδιάζει να αυξήσει τη χρήση του ρουβλίου στις εξαγωγές ενέργειας, αλλά δεν έχουν οριστεί προθεσμίες για την αλλαγή των πληρωμών, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος έχει θέσει μια μεθοδική και βήμα προς βήμα προσέγγιση για την επέκταση της χρήσης των εθνικών νομισμάτων», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή.

Η δήλωση έρχεται αφότου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε στα τέλη Μαρτίου πως η Ρωσία θα δέχεται πληρωμές για εξαγωγές φυσικού αερίου μόνο σε ρούβλια από χώρες που θεωρούνται «εχθρικές» από το Κρεμλίνο λόγω των πολιτικών κυρώσεων.

Ο Πούτιν διέταξε την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αλλάξει όλες τις πληρωμές για τις πωλήσεις φυσικού αερίου σε ρωσικό νόμισμα από την 1η Απριλίου. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η αλλαγή αφορά χώρες που επέβαλαν κυρώσεις κατά της Ρωσίας με σκοπό να βλάψουν την οικονομία της χώρας, η οποία περιλαμβάνει τα περισσότερα μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για προθεσμίες και λεπτομέρειες σχετικά με την επέκταση του μέτρου.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail