Η Μόσχα χάνει την εμπιστοσύνη της στους διαπραγματευτές του Κιέβου

Η Μαρία Ζαχάροβα, επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι η ρωσική πλευρά έχει χάσει την εμπιστοσύνη στους Ουκρανούς διαπραγματευτές.

Σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι Russia 24, η Ζαχάροβα σχολίασε τη διαδικασία των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και είπε πως η Μόσχα είχε από καιρό δυσπιστία προς το Κίεβο.

«Εδώ δεν είναι σαν το "εμπιστεύσου και επαλήθευσε" - είναι μόνο επαλήθευση, γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους για πολύ», είπε η Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα είπε επίσης ότι η Ρωσία ήταν προετοιμασμένη για την ασυνεπή συμπεριφορά της Ουκρανίας στις διαπραγματεύσεις. Το Κίεβο χρησιμοποιεί τις συνομιλίες ως χειρισμό εξαπάτησης, είπε.

«Από την πλευρά του γραφείου του ατόμου που αυτοαποκαλείται πρόεδρος της Ουκρανίας και έχει τις κατάλληλες εξουσίες, υποβλήθηκε αίτημα για διεξαγωγή διαπραγματεύσεων. Η Ρωσία δεν απέρριψε το αίτημα. Στη συνέχεια, όπως πάντα, δεν υπήρξε τίποτα άλλο παρά τσίρκο στο μέρος του καθεστώτος του Κιέβου, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Άλλοτε έρχονται, άλλοτε όχι, άλλοτε συμμετέχουν, άλλοτε όχι. <…> Ήταν έτοιμη η Μόσχα γι' αυτό; Ναι, φυσικά» είπε η Ζαχάροβα.



Νωρίτερα, ο Denis Pushilin, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR), σχολίασε την πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για ανθρωπιστική εκεχειρία για την ασφαλή παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία. Ο Πουσίλιν χαρακτήρισε μια τέτοια πρωτοβουλία δυνητικά επικίνδυνη καθώς η ουκρανική πλευρά μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάπαυση του πυρός για να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της και να ενισχύσει τις θέσεις της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail