Τούρκοι καταδρομείς εξασκήθηκαν στην κατάληψη ελληνικού νησιού και τοποθέτησαν τουρκική σημαία

Ξεκίνησε στις 11 Απριλίου και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η ναυτική άσκηση Mavi Vatan (Blue Homeland) 2022, που διεξήχθη ταυτόχρονα σε Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα και ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή 122 πλοίων και 41 αεροσκαφών. Αν και η άσκηση καλύπτει τρεις θάλασσες, εξακολουθεί να υπογραμμίζει τη συνεχή στόχευση της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά, όπως και το προηγούμενο έτος. Το επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι ο φανταστικός εχθρός στους πολεμικούς αγώνες είναι η Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ παρευρέθηκε στις δραστηριότητες της ημέρας αποκλειστικού παρατηρητή και μίλησε σε ομάδα αξιωματικών, συμπεριλαμβανομένων ξένων στρατιωτικών ακολούθων ενώ ο Πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τους συμμετέχοντες μέσω σύνδεσης βίντεο.

Η άσκηση, που πήρε το όνομά της από το Mavi Vatan, ένα επιθετικό ναυτικό δόγμα που ταυτίζεται με την πολιτική της Τουρκίας στη Μεσόγειο, περιελάμβανε ένα σενάριο στο οποίο Τούρκοι κομάντος κατέλαβαν ένα νησί και ύψωσαν μια τουρκική σημαία.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ομάδες υποβρύχιας επίθεσης (SAT) άρχισαν να επιτίθενται σε στόχους στο νησί Yılancık, κοντά στη Muğla. Ενώ μια ομάδα έπεσε στο νερό από ένα ελικόπτερο, μια άλλη ομάδα πλησίασε το νησί υποβρύχια. Τις ομάδες συνόδευε άλλη ομάδα που κατέβηκε με αλεξίπτωτο στο νησί από ελικόπτερο. Αφού οι ομάδες κατέστρεψαν τους εχθρικούς στόχους, υψώθηκε η τουρκική σημαία στο «καταληφθέν» νησί.

Παρά το γεγονός ότι η άσκηση διεξήχθη με γνώμονα την Ελλάδα, το Υπουργείο Άμυνας σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ενημέρωσε ότι ο Υπουργός Άμυνας Ακάρ άπλωσε χέρι ειρήνης στην Ελλάδα και πως αυτό το φιλικό χέρι, το οποίο ειλικρινά απλώθηκε, πρέπει να ληφθεί. 

* με πληροφορίες από Nordic Monitor


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail