Οι ΗΠΑ πρέπει να αποζημιώσουν τη Γαλλία για την απώλεια ρωσικού φυσικού αερίου – Λεπέν

photo: https://twitter.com/MLP_officiel/status/1514670631295631369/photo/1
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποζημιώσουν τη Γαλλία για τις απώλειες εάν η ΕΕ απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικής ενέργειας, δήλωσε η υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξή της στο BFM TV.

«Οι Αμερικανοί, που θα μας πουλήσουν υγροποιημένο αέριο και θα αποκομίσουν σταθερό κέρδος από αυτό, θα μπορούσαν να μεταφέρουν χρήματα στη Γαλλία ως αποζημίωση για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας», είπε η Λεπέν, σημειώνοντας πως η Ουάσιγκτον πιέζει την ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στους ρωσικούς μεταφορείς ενέργειας. Το μπλοκ επέβαλε πολλαπλές κυρώσεις στη Ρωσία αφού η Μόσχα ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στη γειτονική Ουκρανία. Η επιχείρηση έχει επικριθεί ευρέως από πολλά δυτικά έθνη, αλλά ίσως κανένα δεν ήταν πιο ειλικρινές από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Λεπέν, εάν η Ουάσιγκτον καταφέρει να σταματήσει τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ, θα οδηγήσει σε αφόρητα υψηλούς λογαριασμούς καυσίμων για τους Γάλλους. Ωστόσο, πιστεύει ότι οι Αμερικανοί μεγιστάνες των καυσίμων ενδιαφέρονται ελάχιστα για τους απλούς Γάλλους και τα δεινά τους, και ενδιαφέρονται μόνο για τις επιχειρήσεις, ανυπομονώντας να επωφεληθούν από την αύξηση των εξαγωγών LNG στο μπλοκ.

Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει πολυάριθμες κυρώσεις στη Μόσχα τις τελευταίες εβδομάδες, τα κράτη μέλη δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να καταλήξουν σε συμφωνία για την απαγόρευση των ρωσικών εισαγωγών ενέργειας. Πολλές χώρες της ΕΕ εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη ρωσική ενέργεια, ενώ ορισμένες δεν έχουν εναλλακτική λύση, καθώς είναι περικλειστές και επομένως δεν μπορούν π.χ. να λάβουν υγροποιημένο αέριο από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι συζητήσεις για το θέμα θα συνεχιστούν, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

Η Μόσχα προμηθεύει επί του παρόντος περίπου το 40% του φυσικού αερίου που χρησιμοποιούν τα κράτη της ΕΕ και περίπου το ένα τρίτο του πετρελαίου τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail