Η Κίνα αντιδρά στο διάπλου αμερικανικού πολεμικού πλοίου από τα στενά της Ταϊβάν

AP / Ναυτικό των ΗΠΑ
Ο κινεζικός στρατός καταδίκασε την Τετάρτη την τελευταία αποστολή περιπολίας των ΗΠΑ στα στενά της Ταϊβάν, χαρακτηρίζοντας την άφιξη του πολεμικού πλοίου ως «πρόκληση».

Το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Sampson διέσχισε το στενό την Τρίτη και, σύμφωνα με δήλωση της Διοίκησης Ανατολικού Θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, «εντοπίστηκε και παρακολουθήθηκε» από κινεζικά σκάφη σε όλη τη διαδρομή του.

«Οι ΗΠΑ συχνά πραγματοποιούν τέτοιες προκλητικές ενέργειες, στέλνοντας λανθασμένα μηνύματα στις δυνάμεις της «ανεξαρτησίας της Ταϊβάν» και υπονομεύοντας σκόπιμα την ειρήνη και την σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν», αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας πως ο κινεζικός στρατός «αντιτίθεται σθεναρά» σε τέτοιες κινήσεις.

Ο εκπρόσωπος του 7ου στόλου των ΗΠΑ, Νίκολας Λίνγκο, δήλωσε νωρίτερα ότι η αποστολή του USS Sampson «αποδεικνύει τη δέσμευση των ΗΠΑ για έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ινδο-Ειρηνικό».

Παρά τις αντιρρήσεις της Κίνας, οι ΗΠΑ στέλνουν πολεμικά πλοία για να περιπολούν την περιοχή μία φορά το μήνα στο πλαίσιο των ασκήσεων ελευθερίας ναυσιπλοΐας. Η Ουάσιγκτον θεωρεί τα στενά της Ταϊβάν ως διεθνή ύδατα, υποστηρίζοντας ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα να επιχειρεί εκεί χωρίς περιορισμούς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail