Δραματικές προειδοποιήσεις για τη Βουλγαρία: προ χάους και φτώχειας χωρίς φυσικό αέριο!

martoli-03 / pixabay
Freepen.gr - Η Βουλγαρία βρίσκεται προ του χάους και της καταστροφής μετά τη διακοπή των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου, προειδοποιούν ειδικοί που συμμετείχαν σε συνέντευξη από την πύλη Dir.bg.

Σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας Yavor Kuyumdzhiyev, το εθνικό συμφέρον της Σόφιας είναι οι πολίτες να λαμβάνουν θερμότητα και ηλεκτρισμό σε λογικές τιμές και να παρέχονται στις επιχειρήσεις οι πόροι που χρειάζονται για να λειτουργήσουν.

Θα επικρατήσει χάος. Το 2021, η Βουλγαρία χρησιμοποίησε 3,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, εκ των οποίων περισσότερο από το 75 τοις εκατό προήλθε από τη Ρωσία, το υπόλοιπο - περίπου 300 εκατομμύρια - από το Αζερμπαϊτζάν και περίπου 250 εκατομμύρια από διάφορες πηγές υγροποιημένου αερίου. Χωρίς ρωσικά προμήθειες, για τη Βουλγαρία δε θα είναι αρκετά 2,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, είναι αδύνατο να τα αναπληρώσει», δήλωσε.

Σύμφωνα με την Mariyana Kukusheva, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ένωσης Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστείων, μια απότομη μείωση των προμηθειών καυσίμων θα πλήξει τη βιομηχανία αρτοποιίας. Τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής προϊόντων αλευριού στο Μπελοσλάβ θα σταματήσουν να λειτουργούν, καθώς θα μείνουν χωρίς πρώτες ύλες. 

Λόγω της έλλειψης καυσίμων και της αύξησης των τιμών των καυσίμων στη Βουλγαρία, πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν. Μετά το κλείσιμο δύο εργοστασίων λιπασμάτων, η γεωργία θα κινδυνεύσει επίσης: ο επιχειρηματίας Krasimir Kumchev προβλέπει κατάρρευση των αποδόσεων ηλίανθου και καλαμποκιού. 

Σύμφωνα με τον διευθυντή ενός από τα νοσοκομεία της πόλης Στάρα Ζαγόρα, Γιόβτσο Γιόβτσεφ, εάν οι βουλγαρικές αρχές δε βρουν διέξοδο από αυτή την κατάσταση, οι ιατρικές εγκαταστάσεις θα μείνουν επίσης χωρίς θέρμανση τον επόμενο χειμώνα. 

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail