Στο χρονοντούλαπο των πολιτικών εξελίξεων η ΝΔ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Είναι πλέον πανθομολογούμενο, πως η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη καταρρέει, με τα ποσοστά της να γκρεμοτσακίζονται στο βάθος της αβύσσου. Η γαλάζια παράταξη της μεταλλαγμένης ΝΔ είναι έρμαιο των άθλιων επιλογών της. Χτύπησε αλύπητα την κοινωνία μας, τους συνταξιούχους, τους υγειονομικούς, τα ελληνικά νοικοκυριά.

Αυτή η κατάρρευση καθημερινά μεγαλώνει και πλέον η αμφισβήτηση έρχεται και από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πως το “μαύρισμα” θα είναι πολύ μεγάλο και αλλάζουν σιγά-σιγά πλεύση.

Όταν Συστημικές δημοσκοπήσεις φιλοκυβερνητικών Μέσων δεν μπορούν να κρύψουν τα χαμηλά ποσοστά της ΝΔ, εισπράττοντας την τηλεφωνική οργή του λαού.

Αλλά και δημοσιογράφοι, με άθλια έκθεση υποστήριξης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, γυρίζουν σιγά-σιγά τη στάση τους, τον λόγο τους, όπως ο Άρης Πορτοσάλτε του Συστημικού ΣΚΑΪ.

Ο οποίος προ ημερών, με το λαϊκίστικο – όπως πάντα – ύφος του, παραδέχτηκε, πως η ΝΔ “τρώει ξύλο στις δημοσκοπήσεις, φανερές ή μυστικές”.

Σε αυτές τις μυστικές δημοσκοπήσεις των κομμάτων, αλλά και των ξένων πρεσβειών, που όλοι γνωρίζουν πόσο φερέγγυες είναι, τα ποσοστά της ΝΔ φτάνουν στα ίδια ποσοστά με αυτά της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.

Η πολιτική συνταξιοδότηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται πιο γρήγορα από ότι είχε φανταστεί ο ίδιος, αλλά και το οικογενειακό του περιβάλλον, καθώς και το σύστημα των αυλοκολάκων που τον περιστοιχίζουν, όσο ακόμη είναι ισχυρός.

Έρχεται η πτώση με πολύ θόρυβο, και αυτό δείχνουν οι “αναμμένες μηχανές” των αυριανών “δελφίνων” της ηγεσίας της ΝΔ, που αρχίζουν να κρατούν αποστάσεις από τον Πρωθυπουργό και να γίνονται επιφυλακτικοί απέναντί του. Έρχεται η πτώση και από τη δυσαρέσκεια αρκετών από τους σημερινούς Βουλευτές της ΝΔ και οι οποίοι βλέπουν πως δεν θα επανεκλεγούν και θα απωλέσουν τα ωφέλημα, τα οφίτσια που απολαμβάνουν επί τρία χρόνια τώρα.

Βράζει η βάση της ΝΔ από την αντεθνική, την αντιχριστιανική, την αντικοινωνική και την αντιλαϊκή πολιτική του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.


Αντάρτης του “γλυκού νερού”, ταράζει τα θολά νερά της ΝΔ…

Τελευταίο ηχηρό παράδειγμα “του οχήματος της ΝΔ με σπασμένα τα φρένα”, είναι η ανάδειξη του Σπυρίδωνα Δημοσχάκη στην προεδρία των υπαλλήλων της Βουλής με τη βοήθεια των συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ιδιαίτερα, ότι ο Σπυρίδων Δημοσχάκης είναι γιος του Βουλευτή Έβρου της ΝΔ και επίτιμου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Τάσου Δημοσχάκη. Ο οποίος Τάσος Δημοσχάκης, ανήκει στον “πολιτικό αυλόγυρο” του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο Σπύρος Δημοσχάκης εκλέχτηκε με τον συνδυασμό της ΝΔ, “Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων της Βουλής (ΕΚΥΒ)” και ο οποίος εξέλεξε 4 μέλη (πλειοψηφία). Η παράταξη του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ έλαβε 2 έδρες και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ 1 έδρα.

Όμως ο Σπύρος Δημοσχάκης στη συνέχεια αυτομόλησε και υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη Πρόεδρος του 7μελούς συμβουλίου.

Έτσι άρχισε η “μάχη χαρακωμάτων” και η οποία “ματώνει” τη ΝΔ.

Πρώτη σε αυτήν την “μάχη” η Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων της Βουλής (ΕΚΥΒ), προσκείμενη στη γαλάζια παράταξη, με την παρακάτω ανακοίνωσή της:

«Είμαστε, δυστυχώς, στην δυσάρεστη θέση να αποκαλύψουμε τον ρόλο που έπαιξε στην πραξικοπηματική διάσπαση της παράταξής μας ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Σπύρος Δημοσχάκης, αλλά και την συμβολή στην αντιδεοντολογική υπόγεια συνδικαλιστική συνδιαλλαγή των εκπροσώπων της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας κ. Φαίης Γιαννάκου, Αντιπροέδρου του Συλλόγου, του κ. Παναγιώτη Σόφιου-Σοφιάδη, Γραμματέα καθώς και της Ενωτικής Δράσης Εργαζομένων Βουλής (ΕΔΕΒ) κ. Δημήτρη Παπά, Ταμία. Πέραν, όμως, της διάσπασης μιας παρατάξεως, ως αποτέλεσμα συνδιαλλαγής που δεν τιμά το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εξελίξεις αυτές έδωσαν την αφορμή και για πολιτικές ερμηνείες».


Διαγραφή Σπυρίδωνα Δημοσχάκη από τη Νέα Δημοκρατία…

Ακολούθησε η απόφαση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Παύλου Μαρινάκη, ως παρακάτω:

«Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, έχοντας υπόψη:

1. Το Καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας,

2. Το από 10.12.2021 Πρακτικό και Απόφαση Εκλογής του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας,

3. Τις ιδεολογικές αρχές και θέσεις του Κόμματος, αποφασίζει τη διαγραφή του Σπυρίδωνος Δημοσχάκη του Αναστασίου από μέλος της Νέας Δημοκρατίας και την απώλεια των δικαιωμάτων και αξιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».


Η απάντηση του Σπύρου Δημοσχάκη…

Για να έρθει στη συνέχεια η απάντηση του νέου Προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής Σπύρου Δημοσχάκη, και η οποία είναι πολύ αιχμηρή, με κύριο αποδέκτη τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Ο Σύλλογός μας αλλάζει σελίδα και μπαίνει σε νέα τροχιά. Στις εποχές των απανωτών κρίσεων (αξιακή, οικονομική, κλιματική, υγειονομική, ενεργειακή), των ασύμμετρων απειλών, της ταχύτητας και πυκνότητας των εξελίξεων, η μόνη λύση αντιμετώπισης μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων είναι η επικοινωνία στη βάση μιας κοινής γλώσσας, οι συγκλίσεις απόψεων/θέσεων, η εύρεση κοινών στόχων και τελικά οι συνεργασίες. Το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει στην πολιτική ζωή και δεν θα το εφαρμόσουμε εμείς μέσα στον Σύλλογό μας, όπου το συμφέρον μας είναι ένα και είναι κοινό;

Αγαπητοί συνάδελφοι, όλοι έχουμε τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Αυτό δεν αποτυπώνεται σε πλαστικές κάρτες μέλους και εγγραφή σε μητρώα κομμάτων, αλλά με την υιοθέτηση των αρχών, των αξιών και των πιστεύω κάθε πολιτικού κόμματος. Το να είμαστε ταμπουρωμένοι πίσω από πολιτικά αναχώματα δεν μας οδηγεί σε πρόοδο. Δεν ξεχνάμε την πολιτική μας ταυτότητα, ωστόσο καλούμαστε να συνεργαστούμε, να συνδυάσουμε απόψεις και αντιλήψεις και να πορευτούμε ενωμένοι για το ένα και μοναδικό κοινό συμφέρον, με σεβασμό τόσο απέναντι στο πρόσωπό μας όσο και απέναντι στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υιοθετήσουμε και να κάνουμε πράξη στα κοινά του Συλλόγου μας το σύνθημα της Ε.Ε. “United in Diversity” (Ενωμένοι μέσα στη διαφορετικότητα).
Απέναντι στη λάσπη, την αδιαφάνεια, το κατεστημένο, τα ψέματα, τις φρούδες ελπίδες και τις πελατειακές σχέσεις, να αντιτάξουμε την αλήθεια, την καθαρότητα των θέσεών μας και την ανιδιοτελή αγάπη για να πάει ο Σύλλογός μας μπροστά, σηματοδοτώντας μία νέα αρχή.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλό Πάσχα και η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει στις καρδιές όλων μας την ελπίδα για καλύτερες ημέρες.».


Αιχμηρά πολιτικά μηνύματα κατά Μητσοτάκη…

Από την παραπάνω ανάγνωση της ανακοινώσεως Σπύρου Δημοσχάκη, βγάζουμε τα παρακάτω ηχηρά μηνύματα.

“Στις εποχές των απανωτών κρίσεων (αξιακή, οικονομική, κλιματική, υγειονομική, ενεργειακή), των ασύμμετρων απειλών…”.

Ναι όλα αυτά τα καταγγελλόμενα συνέβησαν στην εποχή διακυβέρνησης της χώρας μας από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

“…η μόνη λύση αντιμετώπισης μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων είναι η επικοινωνία στη βάση μιας κοινής γλώσσας, οι συγκλίσεις απόψεων/θέσεων, η εύρεση κοινών στόχων και τελικά οι συνεργασίες…”.

Τα παραπάνω σηματοδοτούν την επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας και στην οποία ενδεχομένως δεν θα είναι Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άλλωστε τον αντάρτικο δρόμο τον άνοιξε ο Σπύρος Δημοσχάκης.

“…την υιοθέτηση των αρχών, των αξιών και των πιστεύω κάθε πολιτικού κόμματος, το να είμαστε ταμπουρωμένοι πίσω από πολιτικά αναχώματα δεν μας οδηγεί σε πρόοδο…”.

Αρχές, αξίες και πιστεύω της γαλάζιας παράταξης που πρόδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καταγγελτικός ο Σπυρίδων Δημοσχάκης προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά “τρυφερός” προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, που ποτέ δεν υπήρξε “Μητσοτακικός”. Αν λέει κάτι αυτό.

Πάντως με τούτα και με τα άλλα, η ΝΔ οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο χρονοντούλαπο των πολιτών εξελίξεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail