Σημαντικές οι εκλογές στη Γαλλία. Το σύστημα παίζει τα ρέστα του

Walkerssk / pixabay
Η Γαλλία έχει εκλογές και στη χώρα μας δε βλέπω ούτε ένα ρεπορτάζ από τα τεκταινόμενα εκεί. Όλη η ειδησεογραφία έχει να κάνει με δύο θέματα: Ουκρανία και Πισπιρίγκου. Δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο.

Ελένη Παπαδοπούλου

Οι εκλογές στη Γαλλία έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς μία αλλαγή προς μία κυβέρνηση που προτάσσει την εθνική κυριαρχία θα είναι γερό χτύπημα στο σύστημα, το οποίο προωθεί τον Εμμανουέλ Μακρόν. Ωστόσο η κυβέρνηση του κλονίζεται από ένα σκάνδαλο φοροδιαφυγής μίας αμερικάνικης εταιρείας συμβούλων που χρησιμοποιούσαν οι γαλλικές κυβερνήσεις και ο Μακρόν.

Η Λεπέν κονταροχτυπιέται με τον Μακρόν, αλλά οι δημοσκοπήσεις τον βγάζουν νικητή στο β' γύρο. Αν και τσίμπησε προς τα πάνω λόγω της στάσης του στον πόλεμο της Ουκρανίας, όπου παρουσιάστηκε ως σταθερή δύναμη που συνομιλεί με τον Πούτιν για την επίλυση των διαφορών, σύντομα ξαναπήρε την κατηφόρα. Στο 27% είναι τώρα, από 30%. Η Λεπέν έχει ανέβει από 18% στο 22%.

Η δεξιά Πεκρές, με τον σύζυγο τραπεζίτη, μόνο κατεβαίνει, έχει φτάσει στο 9%. Άοσμη, άχρωμη και άγευστη μιλά με τσιτάτα τύπου Ανδρουλάκη. Οι Γάλλοι δεν τα τρώνε αυτά. Θέλουν μεστό λόγο, όχι τα SOS της παγκοσμιοποίησης. 

Ο Ζεμμούρ μετά από εντυπωσιακά σκαμπανεβάσματα παγιώθηκε στο 10-11%, ενώ ο αριστερός Μελανσόν τσιμπάει αρκετά προς τα πάνω και φτάνει στο 16%. Η ακρίβεια και ο πόλεμος ήταν υπέρ του.
Είναι σημαντικές οι εκλογές στην Γαλλία. Το σύστημα παίζει τα ρέστα του.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail