ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η Τουρκία παρουσίασε το νέο της πύραυλο κρουζ σε βίντεο να χτυπά τη Χίο!

Freepen.gr - Ο Τούρκος κατασκευαστής όπλων και αμυντικός ανάδοχος Roketsan, θυγατρική του Ιδρύματος Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσίασε τον νέο του πύραυλο την περασμένη εβδομάδα. Ο πύραυλος κρουζ, που ονομάζεται ÇAKIR («γκριζομπλε» στα αγγλικά), έχει βεληνεκές άνω των 150 χιλιομέτρων και μπορεί να εκτοξευθεί από πολλές πλατφόρμες, όπως αεροσκάφη σταθερής και περιστροφικής πτέρυγας, επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τακτικά τροχοφόρα οχήματα και ναυτικές πλατφόρμες, αναφέρει ο Λεβέντ Κενέζ σε άρθρο του για το nordicmonitor.com.

Ένα βίντεο προσομοίωσης που δημιουργήθηκε για την προώθηση του νέου πυραύλου περιλαμβάνει μηνύματα για την Ελλάδα. Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες μιλώντας στο Nordic Monitor αναφέρουν ότι μεγάλες εταιρείες παραγωγής όπλων παρόμοιες με τη Roketsan έχουν κάνει περισσότερες παγκόσμιες καμπάνιες προώθησης για τους διεθνείς πελάτες τους, αλλά οι τουρκικές εταιρείες παράγουν προσομοιώσεις με στόχο την Ελλάδα και άλλους γείτονες εδώ και χρόνια. 

Οι ειδικοί που ανέλυσαν τις εικόνες για το Nordic Monitor είπαν πως η τοποθεσία από όπου εκτοξεύονται οι πύραυλοι στο βίντεο είναι η ακτή του Τσεσμέ στα δυτικά της Τουρκίας και ότι ο δορυφορικός χάρτης στο βίντεο έχει αναπαραχθεί με μικρές αλλαγές.

Δηλώνουν επίσης ότι οι πραγματικές νησίδες και οι βραχώδεις εικόνες που εμφανίζονται οπτικά στο βίντεο επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για τις ακτές του Τσεσμέ. Σε αυτή την περίπτωση, το μέρος που εμφανίζεται ως εχθρός στο βίντεο είναι το ελληνικό νησί της Χίου, το οποίο απέχει 4,1 μίλια από τις τουρκικές ακτές.  


Στο βίντεο, η τουρκική πλευρά εμφανίζεται υποσυνείδητα ως φιλική δύναμη ή σύμφωνα με τη στρατιωτική ορολογία, με μπλε χρώμα, ενώ η άλλη πλευρά ορίζεται από το κόκκινο χρώμα, που σημαίνει εχθρός.

Σε αυτή την περίπτωση, σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από ανατολή προς δύση στο βίντεο. Σε τέτοια βίντεο, οι προσομοιώσεις πυραύλων είναι γενικά από αριστερά προς τα δεξιά, αλλά στο βίντεο οι ÇAKIR εκτοξεύονται από δεξιά προς τα αριστερά και οι εχθρικοί στόχοι καταστρέφονται, δίνοντας ένα υποσυνείδητο μήνυμα ότι ο στόχος είναι η Ελλάδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail