Οι σχέσεις Ρωσίας-Νοτίου Αφρικής αναπτύσσονται δυναμικά στο πνεύμα στρατηγικής εταιρικής σχέσης

Chickenonline / pixabay
Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τον Νοτιοαφρικανό Πρόεδρο Cyril Ramaphosa για την Ημέρα της Ελευθερίας, επισημαίνοντας τη δυναμική ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και τον καθιερωμένο πολιτικό διάλογο. Το τηλεγράφημα δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

"Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Νότιας Αφρικής αναπτύσσονται δυναμικά στο πνεύμα της στρατηγικής εταιρικής σχέσης. Έχουμε δημιουργήσει ουσιαστικό πολιτικό διάλογο και παραγωγική συνεργασία σε εμπορικούς, οικονομικούς, επιστημονικούς, τεχνικούς και ανθρωπιστικούς τομείς. Ο συντονισμός των προσπαθειών μεταξύ Μόσχας και Πρετόρια στο πλαίσιο του ΟΗΕ, των BRICS, των G20 και σε άλλες πολυμερείς δομές αποφέρει καλά αποτελέσματα», είπε ο Πούτιν στο τηλεγράφημα.

Ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε τη βεβαιότητα για περαιτέρω διεύρυνση των αμοιβαία επωφελών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνοντας πως ανταποκρίνεται στα συμφέροντα και των δύο λαών και «συμβαδίζει με την ενίσχυση της διεθνούς ασφάλειας και σταθερότητας».

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχήθηκε στον Νοτιοαφρικανό ομόλογό του υγεία και επιτυχία, καθώς και ευημερία και ευημερία σε όλους τους πολίτες της Νότιας Αφρικής.

Η Ημέρα της Ελευθερίας είναι εθνική εορτή της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής. Στις 27 Απριλίου 1994 μετά το τέλος του καθεστώτος του απαρτχάιντ στη χώρα διεξήχθησαν οι πρώτες γενικές δημοκρατικές εκλογές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail