Η Ινδία σχεδιάζει επιπλέον εξαγωγές 2 δισ δολαρίων στη Ρωσία για αγαθά που πλήττονται από κυρώσεις

Freepen.gr - Η Ινδία σχεδιάζει να ενισχύσει τις εξαγωγές στη Ρωσία κατά 2 δισεκατομμύρια επιπλέον δολάρια καθώς τα δύο έθνη επεξεργάζονται ένα σύστημα πληρωμών σε τοπικά νομίσματα για να συνεχίσουν το διμερές εμπόριο εν μέσω σαρωτικών διεθνών κυρώσεων στη Ρωσία για εισβολή στην Ουκρανία, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα, γράφει η indianexpress.com.

Για να γίνει αυτό, η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Μόσχα για την απελευθέρωση της πρόσβασης στην αγορά για πολλά προϊόντα ινδικής παραγωγής, είπαν οι πηγές με τον όρο της ανωνυμίας καθώς οι συνομιλίες είναι ιδιωτικές. Αυτό έρχεται καθώς οι δύο κυβερνήσεις εργάζονται προς μια πρόταση για διευθέτηση του εμπορίου σε ρουπίες και ρούβλια και αναζητούν τρόπους εξισορρόπησης του εμπορίου, δεδομένου ότι η Ινδία είναι καθαρός εισαγωγέας ρωσικών αγαθών. Η Ινδία επιδιώκει να εξάγει προϊόντα που προμηθεύεται από χώρες που έχουν σταματήσει τις αποστολές μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, ανέφεραν.

Στη λίστα περιλαμβάνονται φαρμακευτικά προϊόντα, πλαστικά, οργανικά και ανόργανα χημικά, έπιπλα σπιτιού, ρύζι, ποτά όπως τσάι και καφές, γαλακτοκομικά προϊόντα και βοοειδή.

Μια ανάλυση από το τμήμα εμπορίου δείχνει ότι η Ινδία μπορεί εύκολα να αυξήσει τις εξαγωγές προς τη Ρωσία στα 20 κορυφαία είδη που χρειάζεται για τις εισαγωγές. Ναυτιλιακά προϊόντα, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και ενδύματα, υποδήματα, μηχανήματα και ηλεκτρονικά είδη είναι μερικά από τα άλλα είδη που η Ινδία επιδιώκει να στείλει στη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail