Καταστράφηκε μεγάλη παρτίδα όπλων που προμήθευσε η Δύση στην Ουκρανία

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας
Μεγάλη παρτίδα όπλων και πυρομαχικών που είχαν αποσταλεί στο Κίεβο από δυτικές χώρες καταστράφηκε στη νοτιοανατολική Ουκρανία την Τετάρτη, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μια στρατιωτική αποθήκη που δημιουργήθηκε στο έδαφος του εργοστασίου βιομηχανικής παραγωγής αλουμινίου στο Zaporozhye χτυπήθηκε από πυραύλους Kalibr, που εκτοξεύτηκαν από σκάφη του ρωσικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα.

Η εγκατάσταση φιλοξενούσε «μια μεγάλη παρτίδα ξένων όπλων και πυρομαχικών, που προμήθευσαν οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες στον ουκρανικό στρατό», ανέφερε το υπουργείο.

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν 59 ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το πυροβολικό πραγματοποίησε 573 πλήγματα κατά των δυνάμεων του Κιέβου. Επίσης 18 drones καταρρίφθηκαν.

Τη Δευτέρα, η Μόσχα ανακοίνωσε την καταστροφή έξι σιδηροδρομικών κόμβων στη δυτική Ουκρανία, λέγοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν για την παράδοση «ξένων όπλων και στρατιωτικού υλικού στις ουκρανικές δυνάμεις».



Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ να μην στείλουν θανατηφόρα βοήθεια στην Ουκρανία, λέγοντας πως απλώς αποσταθεροποιούν την κατάσταση και παρεμποδίζουν τις προοπτικές ειρήνης.

«Αυτά τα όπλα θα είναι νόμιμος στόχος για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις», επανέλαβε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. «Οι αποθήκες, συμπεριλαμβανομένης της δυτικής Ουκρανίας, έχουν γίνει τέτοιος στόχος περισσότερες από μία φορές. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι; Το ΝΑΤΟ ουσιαστικά πηγαίνει σε πόλεμο με τη Ρωσία μέσω ενός αντιπροσώπου και εξοπλίζοντας αυτόν τον πληρεξούσιο. Πόλεμος σημαίνει πόλεμος».

Όμως τα μέλη του ΝΑΤΟ, που έχουν ήδη οπλίσει το Κίεβο με αντιαρματικά και αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων, τεθωρακισμένα οχήματα, οβίδες και άλλα όπλα, δεν δείχνουν κανένα σημάδι υποχώρησης.

Τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι διοργάνωσαν μια συνάντηση 40 χωρών στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία για να συζητήσουν πώς να βοηθήσουν περαιτέρω το Κίεβο στη σύγκρουσή του με τη Μόσχα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είπε ότι η Ουάσιγκτον θα «συνεχίσει να κινεί τον ουρανό και τη γη για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε» στις στρατιωτικές ανάγκες της ουκρανικής κυβέρνησης, ενώ προέτρεψε και άλλες χώρες να συμβάλουν επίσης στον σκοπό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail