Θάνος Πλεύρης: Προαυλιστείτε μέχρι τον Σεπτέμβρη και πείτε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους τουρίστες

Ο τουρισμός «εξαφάνισε» τον κορονοϊό. Ο Θάνος Πλεύρης καταργεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού βροντοφωνάζοντας «καλώς ήρθε το δολάριο».

Από: sportime.gr / Ελευθέριος Ανδρώνης

Μετά τις ανακοινώσεις που έκανε ο Θάνος Πλεύρης για την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας, μάλλον θα έπρεπε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη προς τους… τουρίστες που για μια ακόμα σεζόν, καταφθάνουν στην μπανανία – αποικία χρέους.

Δόξα και τιμή στους συμπαθέστατους σανδαλοφόρους, που κάθε χρόνο φροντίζουν – χωρίς να το ξέρουν – για το χαλάρωμα της αλυσίδας που είναι δεμένη στα πόδια των «ιθαγενών».

Κοντά στην επιθυμία του πορτοφολάτου τουρίστα για «ούζο», για «σουβλάκι», για «συρτάκι» και για «μουζάκα», ποτίζεται για λίγο καιρό και η ντόπια «γλάστρα», ο γονατισμένος Έλληνας, ο νεοραγιάς που έχει στον σβέρκο του κατσικωμένο τον νεοσύστατο ολοκληρωτισμό, που διαμορφώθηκε στα χρόνια της εργαλειοποιημένης πανδημίας.

Παρά το ότι η χώρα μετρά 70 νεκρούς τη μέρα λόγω ενός ξεχαρβαλωμένου συστήματος Υγείας, ο υπουργός δίνει συγχωροχάρτι στον εαυτό του, συγυρίζει το ξενοδοχείο «Η ωραία Ελλάς» και βάζει φαρδιά – πλατιά την ταμπέλα «ανοίξαμε και σας περιμένουμε».

Τι και αν το υπουργείο Υγείας έχει στη καμπούρα του πάνω από 16.000 νεκρούς εκτός ΜΕΘ; Προτεραιότητα έχει τώρα το «live your myth in Greece», ενόσω για τους Έλληνες πολίτες θα συνεχίσει να ισχύει το «live your Greece in myth», ζήσε την Ελλάδα σου μέσα στους μύθους που σου σερβίρει η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλευρής, καταργούνται από 1η Μαΐου ως 31 Οκτωβρίου τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, και το μέτρο θα επανεξεταστεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Ένα παντελώς άχρηστο, βαθιά διχαστικό έως και ρατσιστικό μέτρο, μπαίνει για λίγους μήνες στον πάγο, μέχρι να βγει για απόψυξη όποτε χρειαστούν και πάλι οι – πολύτιμες για τον υγειονομικό ολοκληρωτισμό – υπηρεσίες του. Ουδείς μπορεί πλέον να εξηγήσει με επιχειρήματα, σε τι ωφελούσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού και ποιος ήταν ο λόγος ύπαρξης του. Τι πιστοποιούσε αυτός ο κωδικός; Ότι δε νοσείς; Μα αφού νοσείς. Ότι δεν μεταδίδεις; Μα αφού μεταδίδεις.

Το μόνο που πιστοποιούσε σίγουρα, ήταν τα κοινωνικά φρονήματα και την υπακοή στα παραγγέλματα του κράτους, όσο και εξωφρενικά να ήταν αυτά. Η κυβέρνηση απεχθάνεται την προσωπική βούληση και το δείχνει με όλους τους τρόπους. Το είπε ξεκάθαρα άλλωστε ο Θ. Πλεύρης πριν μερικές μέρες στην περίπτωση των υγειονομικών σε αναστολή, πως πρέπει να απολυθούν επειδή «έχουν προσωπική άποψη». Τι άλλο να πει ο άνθρωπος;

Και αν για τους χι – ψι λόγους, δεν δέχεσαι να συμμετάσχεις σε ένα εν εξελίξει πείραμα γενετικής μηχανικής και να σου κοτσάρουν ένα QR code σα να είσαι ανθρωπόμορφη συσκευασία, το κάνεις για λόγους «προσωπικής γνώμης» και άρα δεν έχεις θέση στην υπέροχη «δημοκρατία» μας.

Τα απαρτχάιντ χαλαρώνουν λοιπόν, οι σιδερόπορτες ανοίγουν και οι «λεπροί» της κοινωνίας προαυλίζονται για να τους δει το φως του ήλιου της «ελευθερίας», γιατί – μην ξεχνάμε – πως εκτός από τους τουρίστες έρχονται και οι εκλογές.
Θάνος Πλεύρης: Υποχρεωτικό rapid test στην εργασία, για να μην «ξεχνιόμαστε»

Παρόλα αυτά, ο Θάνος Πλεύρης όντας εθισμένος στην εκδικητική πολιτική, φρόντισε να αφήσει και ένα «αγκάθι» για να κεντάει τα πλευρά των «ανυπάκουων» και να τους θυμίζει πως η «κανονικότητα» είναι δανεική. Ένα ακόμα παράδοξο, στα δεκάδες αλλοπρόσαλλα μέτρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση τον καιρό της πανδημίας.

Και ποιο είναι αυτό; Ενώ ο κ. Πλεύρης δήλωσε πως καταργούνται τα πιστοποιητικά, από 1η Μαΐου οι απανταχού (ανεμβολίαστοι) εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν ένα υποχρεωτικό rapid test την εβδομάδα! Μα αφού μπαίνει στοπ στα πιστοποιητικά ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΤ σε όλο το δημόσιο βίο, σημαίνει πως αναγνωρίζεται πως δεν έχει κανένα νόημα το να αποδεικνύεις αν είσαι εμβολιασμένος ή αν δεν νοσείς.

Με ποια λογική λοιπόν δεν χρειάζεται να φέρεις test στην ταβέρνα, στο γήπεδο, στο εμπορικό κατάστημα κ.λπ., άλλα υποχρεούσαι να το επιδεικνύεις στον χώρο εργασίας; Ως τιμωρία; Ως εκδίκηση στους «απείθαρχους»; Ως συνέχιση της αφαίμαξης των εργαζομένων που θα συνεχίσουν να «ακουμπάνε» 30-40 ευρώ τον μήνα στα φαρμακεία και τους προμηθευτές; Ως διατήρηση του «σταμπαρίσματος» των ανεμβολίαστων στους επαγγελματικούς χώρους, ενώ και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν κανονικότατα;

Μέχρι και η υποχρεωτική χρήση μασκών σε εσωτερικούς χώρους καταργείται από 1η Ιουνίου, άλλα τα rapid – rapid! Τι να πει κανείς γι’ αυτόν τον τραγέλαφο; Τι νόημα έχει αυτό το αδικαιολόγητο καψόνι αν όχι μέτρο καθαρής εκδίκησης;

Με τα όσα δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης λοιπόν, αποδεικνύεται πως η αποτελεσματικότερη «θεραπεία» για τον κορονοϊό τελικά είναι ο κοσμοπολίτικος αέρας των τουριστών που θα φυσήξει ορμητικός και θα στείλει στην εξορία τη νόσο – εγγυημένα – μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Τα αποφυλακισμένα γκαρσόνια της Ευρώπης, θα δείξουν για άλλη μια φορά το αστραφτερό τους χαμόγελο, θα βροντοφωνάξουν «καλώς ήρθε το δολάριο» και από φθινόπωρο που θα κουνήσουμε και τα τελευταία μαντήλια , λογικά θα μπούμε σε διαδικασίες «επικαιροποιημένου» απολυταρχισμού με «ενισχυμένες δόσεις» αυταρχισμού.

Θα πείτε, τι πιο σύνηθες να συμβεί…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail