Έχει γίνει η Ρωσία παρίας για όλο τον κόσμο;

Η Ρωσία δε θα γίνει αδίστακτο κράτος λόγω της Ουκρανίας, επειδή τουλάχιστον τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού δεν καταδικάζουν τις ενέργειες της Ρωσίας, έγραψε με θλίψη το βρετανικό περιοδικό The Economist.

Αλεξάντερ Στορμ - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ρωσία δεν έχει γίνει παρίας και θα συντρίψει την Ουκρανία

Δισεκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στη Γη είναι είτε πιστοί στη Ρωσία είτε τουλάχιστον παίρνουν ουδέτερη θέση στην ανάλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Μεγάλες χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία καταστρέφουν την όλη εικόνα που θα ήθελε να δει η Δύση.

Η Κίνα παίρνει ξεκάθαρα μια φιλορωσική στάση και αποφεύγει την άμεση καταδίκη των πράξεων του Πούτιν. Η Κίνα είναι απίθανο να στηρίξει τη Δύση ακόμη και σε μακροπρόθεσμη προοπτική. Η κυβέρνηση της Ινδίας που αρχικά πήρε ουδέτερη θέση ενίσχυσε τη δέσμευσή της με τη ρωσική κυβέρνηση, ιδίως μειώνοντας τις τιμές του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον Economist, 28 χώρες μπορούν να θεωρηθούν σαφώς φιλορωσικές. Αυτές οι χώρες φιλοξενούν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι χώρες όπως:

- Κίνα,
- Συρία,
- Πακιστάν,
- Ερυθραία,
- Αιθιοπία.

Τα 32 ουδέτερα κράτη προκαλούν αίσθηση επίσης με το μέγεθος και τον πληθυσμό τους. Είναι, για παράδειγμα, η Ινδία, η Βραζιλία και το Μπαγκλαντές.

Ο πόλεμος πληροφόρησης πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία. Στόχος της ειδικής επιχείρησης είναι η αποναζοποίηση και η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας και η παροχή βοήθειας στις δημοκρατίες του Ντονμπάς που ζουν στην εμπόλεμη ζώνη εδώ και οκτώ χρόνια.

Επομένως, είναι πολύ πρόωρο να πούμε ότι ολόκληρος ο κόσμος είναι εναντίον της Ρωσίας. Η αντιρωσική υστερία στα δυτικά και φιλελεύθερα φερέφωνα μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση πως η Ρωσική Ομοσπονδία καταστέλλεται από τον ανώτερο εχθρό.

Ο Μπόρις Γιακιμένκο, δημόσιο πρόσωπο, ανέλυσε το άρθρο στο βρετανικό περιοδικό και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι περισσότερες από εκατό χώρες εντάσσονται στην ομάδα των φιλοδυτικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων κρατών της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης. Ωστόσο, φιλοξενούν το 36 τοις εκατό του πληθυσμού του πλανήτη.

Σε γενικές γραμμές, τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στις χώρες που υποστηρίζουν τη Ρωσία ή παίρνουν ουδέτερη θέση σε σχέση με τις ενέργειές της στην Ουκρανία. Ολόκληρος ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να αναγνωρίσει τη Ρωσία ως παρία.

Στις 25 Μαρτίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε ότι η συντριπτική πλειονότητα των χωρών στον κόσμο δεν έχουν ενταχθεί και δε θα συμμετάσχουν στα παιχνίδια κυρώσεων που έπαιζε η Δύση.

Υπάρχουν πολλοί συγγραφείς στην ΕΕ και τις ΗΠΑ που προτιμούν να μη συμμετέχουν στη διαδικασία δημιουργίας μιας εναλλακτικής πραγματικότητας. Όσοι από αυτούς επισκέφθηκαν την Ουκρανία εν μέσω της σύγκρουσης μπορούσαν να δουν μόνοι τους ότι ο ουκρανικός στρατός ήταν ακινητοποιημένος, πως ο ουκρανικός στόλος, η αεροπορία και οι εφεδρείες εξαφανίστηκαν, ότι οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Donbass ήταν στα πρόθυρα της καταστροφής.

Για παράδειγμα, η Ολλανδή δημοσιογράφος Sonja van den Ende πέρασε δύο εβδομάδες στην LPR. Σε μια από τις στρατιωτικές μονάδες, της έδειξαν ένα οπλοστάσιο αιχμαλωτισμένων αρμάτων μάχης, στρατιωτικών οχημάτων, όπλων, αντιαεροπορικών πυραύλων, θωράκισης σώματος και πυρομαχικών. Όλα αυτά ήταν εξοπλισμός του ΝΑΤΟ, σημείωσε η δημοσιογράφος στο άρθρο της.

Ο Ρούμπεν Γκίσμπερτ, Ισπανός ρεπόρτερ που εργαζόταν στην Ουκρανία, είπε πως είχε ήδη δεχτεί απειλές θανάτου από τον ουκρανικό στρατό επειδή δημοσίευσε άρθρα που δεν ήταν φιλοουκρανικά.

Ο Χιλιανός σκηνοθέτης Gonzalo Lira παραδέχτηκε στο κανάλι του στο YouTube ότι κρυβόταν στο Kharkov, επειδή βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση: Ουκρανοί «μαχητές της ελευθερίας» υποσχέθηκαν να τον σκοτώσουν για τις αρνητικές κριτικές του για την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Van den Ende, η εποχή της ευημερίας και της ελευθερίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει οριστικά τελειώσει. Επιπλέον, ο αριθμός των fake news σχετικά με αυτή τη σύγκρουση ξεπέρασε κάθε λογικό όριο.

Ο δημοσιογράφος Glenn Greenwald σημείωσε ότι έξι έως οκτώ εβδομάδες μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ σκοτώθηκαν πάνω από 8.000 άμαχοι. Δεν υπήρξε καθόλου δημόσια οργή. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail