Θα είναι η επόμενη νίκη του Πούτιν στο... Παρίσι;

Ο Λευκός Οίκος έχει αρχίσει να φοβάται πολύ για τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Και οι ανησυχίες του δεν περιορίζονται στα όσα δραματικά συμβαίνουν στην Ουκρανία, αλλά φτάνουν έως το Παρίσι.

Από: m.naftemporiki.gr

Σύμφωνα με το Politico η κυβέρνηση Μπάιντεν παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι έχει κλείσει επικίνδυνα η ψαλίδα ανάμεσα στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, και την υποψήφια της ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πέν. Μία πιθανή νίκη της Λε Πέν, που θεωρείται "οπαδός" του Πούτιν, θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει τη δυτική συμμαχία έναντι της Μόσχας, ανατρέποντας τον ρόλο της Γαλλίας ως ηγετικής ευρωπαϊκής δύναμης, ανέφεραν στο Politico κυβερνητικοί αξιωματούχοι υπό καθεστώς ανωνυμίας.  

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά για τις όποιες ενδείξεις πιθανής εμπλοκής της Ρωσίας στις γαλλικές εκλογές, ο πρώτος γύρος των οποίων θα λάβει χώρα αύριο. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις Μακρόν και Λε Πεν θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο της 24ης Απριλίου και το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι οριακό.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Λε Πεν διεκδικεί την προεδρία. Και το γερό χαρτί της αυτή τη φορά δεν είναι η αντιμεταναστευτική ρητορική, αλλά η ακρίβεια. Κρατάει χαμηλά τους τόνους στο προσφυγικό, επιχειρεί ανοίγματα σε μειονότητες και τονίζει πως στόχος της είναι να «βάλει χρήματα στην τσέπη των Γάλλων πολιτών». Αν και στην προεκλική εκστρατεία δίνει ουσιαστικά την εικόνα μίας "light" λαϊκίστριας, το παρελθόν της προκαλεί έντονη ανησυχία. «Το επίθετό της είναι συνώνυμο με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία» σχολιάζει το Politico, ενώ είναι γνωστό ότι θαυμάζει τον Πούτιν.

Φρόντισε ωστόσο στην προεκλογική εκστρατεία να λάβει σαφείς αποστάσεις από ακροδεξιές θέσεις του παρελθόντος, αλλά και από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία - αν και δεν απέφυγε να πει ότι κατανοεί τη λογική του Πούτιν και να ταχθεί κατά των υπέρμετρα σκληρών κυρώσεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail