Η Τουρκία λέει ότι δε θα επιτρέψει σε πολεμικά πλοία να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα

Η Τουρκία θα δεσμευτεί στη Σύμβαση του Μοντρέ και δε θα επιτρέψει την είσοδο πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η Σύμβαση του Μοντρέ εγκρίθηκε το 1936. Διατηρεί για τα εμπορικά πλοία την ελευθερία διέλευσης από αυτά τα στενά τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε καιρό πολέμου, αλλά τα καθεστώτα είναι διαφορετικά για τον καθένα. Ταυτόχρονα, το έγγραφο περιορίζει την παραμονή στη Μαύρη Θάλασσα πολεμικών πλοίων χωρών εκτός της Μαύρης Θάλασσας για περίοδο τριών εβδομάδων. Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η Τουρκία έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει ή να περιορίσει τη διέλευση πολεμικών πλοίων μέσω του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.

«Η Τουρκία θα παραμείνει προσηλωμένη στη Σύμβαση του Μοντρέ και δε θα επιτρέψει την είσοδο πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο Ακάρ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Haber.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail