Με νέο καμουφλάζ τα ρωσικά άρματα μάχης στην Ουκρανία για να μην εντοπίζονται

Freepen.gr - Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, χρησιμοποιούν έναν νέο τύπο καμουφλάζ που μειώνει την ορατότητα των οχημάτων μάχης στο φάσμα των υπέρυθρων και των ραντάρ, ανέφερε ενημερωμένη πηγή στο RIA Novosti.

"<...> Το καμουφλάζ είναι ένα συνθετικό υλικό που φοριέται πάνω από τον εξοπλισμό με τη μορφή καλυμμάτων ή επικαλύψεων. Το υλικό μειώνει το επίπεδο της θερμικής ακτινοβολίας, για παράδειγμα, σε ένα άρμα μάχης κατά πολλές φορές, έτσι ώστε πρακτικά να μειώνεται σημαντικά το εύρος ανίχνευσής του», είπε η πηγή.

Εξήγησε πως, καταρχάς, αυτή η κίνηση έχει σκοπό να μειώσει την ορατότητα του εξοπλισμού από εχθρικά UAV και αεροσκάφη αναγνώρισης.

Σύμφωνα με την πηγή, η επίστρωση μπορεί επίσης να βαφτεί σε χρώματα παραλλαγής, μειώνοντας την ορατότητα του στρατιωτικού εξοπλισμού στο ορατό οπτικό εύρος.

«Στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης, διάφοροι τύποι τέτοιου καμουφλάζ χρησιμοποιούνται στα επιχειρησιακά-τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander, καθώς και στα τελευταία άρματα μάχης T- 90M Proryv», είπε η πηγή.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail