Ιστορία της Ουκρανικής σύγκρουσης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε όταν ο δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος της Ουκρανίας (μια διαβόητα διεφθαρμένη χώρα), ο οποίος είχε δεσμευτεί να διατηρήσει τη χώρα του διεθνώς ουδέτερη (που δεν ήταν σύμμαχος ούτε με τη Ρωσία ούτε με τις Ηνωμένες Πολιτείες), συναντήθηκε ιδιωτικά με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον Υπουργό της Πολιτείας Χίλαρι Κλίντον το 2010, λίγο μετά την εκλογή του Ουκρανού Προέδρου νωρίτερα το 2010. Και, και στις δύο περιπτώσεις, απέρριψε τις παροτρύνσεις τους για την Ουκρανία να γίνει σύμμαχος με τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της γειτονικής του χώρας Ρωσίας. Αυτές τον παρότρυναν ώστε η Αμερική να μπορέσει να τοποθετήσει τους πυρηνικούς πυραύλους της στα ρωσικά σύνορα με την Ουκρανία, λιγότερο από πέντε λεπτά απόστασης από το χτύπημα του Κρεμλίνου στη Μόσχα.

Eric Zuesse - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Στις 23 Ιουνίου 2011, σύμφωνα με τον Τζούλιαν Ασάνζ του WikiLeaks στο άρθρο του στις 27 Οκτωβρίου 2014 με τίτλο «Η Google δεν είναι αυτό που φαίνεται», ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google Έρικ Σμιντ και ο βοηθός του (και φίλος της Χίλαρι Κλίντον) Τζάρεντ Κοέν, συναντήθηκαν μαζί με τον Ασάνζ στο σπίτι του Ασάνζ. -σύλληψη από το καθεστώς του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο και κατάφεραν να τον ξεγελάσουν παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το διαδίκτυο για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς να ανατρέψουν τον σημερινό διεφθαρμένο πρόεδρό τους και πώς να εκπαιδεύσουν τους ηγέτες των δύο ομάδων της Ουκρανίας, τα ρατσιστικά-φασιστικά αντιρωσικά πολιτικά κόμματα (το Σοσιαλ-Εθνικιστικό Κόμμα της Ουκρανίας — το οποίο η CIA μετονόμασε σε Κόμμα «Ελευθερία» ή «Σβόμποντα» — και το Κόμμα του Δεξιού Τομέα) ώστε να ηγηθούν σε ένα πραξικόπημα των ΗΠΑ εκεί, υπό την κάλυψη δημοφιλών διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς που οι ΗΠΑ στόχευαν να πραγματοποιήσουν στο Κίεβο.

Την 1η Μαρτίου 2013 μέσα στην Πρεσβεία της Αμερικής στην Ουκρανία στο Κίεβο, άρχισε να διεξάγεται μια σειρά από «Tech Camps», προκειμένου να εκπαιδεύσουν αυτούς τους Ουκρανούς ναζί για την ηγεσία τους στην οργάνωση «κατά της διαφθοράς» της Ουκρανίας. Ταυτόχρονα, υπό την εξουσιοδότηση της πολωνικής κυβέρνησης, η CIA εκπαίδευε στην Πολωνία τους στρατιωτικούς ηγέτες του δεξιού τομέα πώς να ηγηθούν του επερχόμενου πραξικοπήματος των ΗΠΑ στη γειτονική Ουκρανία. Όπως έγραψε ο ανεξάρτητος Πολωνός ερευνητής δημοσιογράφος Marek Miszczuk για το πολωνικό περιοδικό NIE ("σημαίνει " ΟΧΙ") (το αρχικό άρθρο είναι στα πολωνικά): "Το κρατικό μυστικό του μυστικού Μαϊντάν: Πολωνικό στρατόπεδο εκπαίδευσης για Ουκρανούς" . Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου 2014 Αποσπάσματα:

Ένας πληροφοριοδότης που παρουσιάστηκε ως Wowa τηλεφώνησε στη σύνταξη του "NIE" με την πληροφορία πως οι αντάρτες του Μαϊντάν στο Βρότσλαβ είναι νεοφασίστες ... [με] σβάστικες με τατουάζ, σπαθιά, αετούς και σταυρούς με ξεκάθαρο νόημα. ... Ο Wowa ανακοίνωσε ικετευτικά ότι φωτογραφίες μελών του Δεξιού Τομέα δεν πρέπει να εμφανίζονται στον Τύπο. ... 86 μαχητικά από το τότε προετοιμασμένο Euromaidan πέταξαν πάνω από τον ποταμό Βιστούλα τον Σεπτέμβριο του 2013 μετά από πρόσκληση του Πολωνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Το πρόσχημα ήταν η έναρξη συνεργασίας μεταξύ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας και του Εθνικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Κιέβου. Αλλά βρίσκονταν στην Πολωνία για να λάβουν ειδική εκπαίδευση για να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας. ... Ημέρα 3 και 4 - θεωρητικά μαθήματα: διαχείριση πλήθους, επιλογή στόχων, τακτική και ηγεσία. Ημέρα 5 - εκπαίδευση στη συμπεριφορά σε στρεσογόνες καταστάσεις. 6η μέρα - δωρεάν χωρίς έξοδο από το κέντρο. Ημέρα 7 - προϊατρική βοήθεια. Ημέρα 8 - προστασία από ερεθιστικά αέρια. Ημέρα 9η - κατασκευή οδοφραγμάτων. Και ούτω καθεξής για σχεδόν 25 ημέρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ... μαθήματα στο πεδίο βολής (συμπεριλαμβανομένων τρεις φορές με τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή!), τακτική και πρακτική εκπαίδευση στην επίθεση σε κτίρια. ...

Ενθουσιασμένος από τη σημασία των πληροφοριών που μου παρουσιάστηκαν, άρχισα να τις επαληθεύω.

Το Γραφείο του Εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις για την ανταλλαγή φοιτητών χωρίς να αιτιολογήσει. Δε θέλησε να αποκαλύψει εάν πράγματι είχε προσκαλέσει δεκάδες νεοφασίστες στην Πολωνία για να τους διδάξει πώς να ανατρέψουν τις νόμιμες ουκρανικές αρχές. ...

Ας συνοψίσουμε: το Σεπτέμβριο του 2013, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μου παρουσιάστηκαν, αρκετές δεκάδες Ουκρανοί φοιτητές του Πολυτεχνείου θα έρθουν στην Πολωνία, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Εξωτερικών. Στην πραγματικότητα, είναι μέλη του Δεξιού Τομέα, μιας ακροδεξιάς και εθνικιστικής ουκρανικής ομάδας με επικεφαλής τον Dmytro Jarosz - που αρνήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψή του στο Legionowo.

Ο οργανισμός «ελέγχου δεδομένων» της Πολωνίας ονομάζεται (κατάλληλα) demgog dot org (Ένωση Demogog) και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Stefan Batory. Το άρθρο του Demagog σχετικά με αυτό το ειδησεογραφικό ρεπορτάζ του NIE το βαθμολόγησε "NIEWERYFIKOWALNE" ή "ΜΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΜΕΝΟ". Ο μοναδικός λόγος που προβλήθηκε ήταν: «Το Υπουργείο [Εξωτερικών] αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιες ειδήσεις, τονίζοντας ότι το εβδομαδιαίο (περιοδικό) έχει παραβιάσει όχι μόνο τις αρχές του καλού γούστου, αλλά και τον λόγο ύπαρξης (λόγους του κράτους)». Δεν αναφέρθηκαν καν στοιχεία που φέρονται στο άρθρο του Miszczuk, πόσο μάλλον διαψεύστηκαν. Πώς μπορεί το άρθρο του να είναι «μη επαληθεύσιμο» εάν τα στοιχεία στα οποία αναφέρεται δεν έχουν ελεγχεί και τόσο;

Η αναφορά του άρθρου του Miszczuk για «τον Δεξιό Τομέα, μια ακροδεξιά και εθνικιστική ουκρανική ομάδα με επικεφαλής τον Dmytro Jarosz» αναφερόταν στο πρόσωπο-κλειδί (Dmitriy Yarosh) και στη βασική ομάδα (την παραστρατιωτική οργάνωση και πολιτικό κόμμα του Δεξιού Τομέα) που στην πραγματικότητα διοικούσαν την Ουκρανία στα παρασκήνια από το πραξικόπημα, και ήταν επίσης οι βασικοί άνθρωποι που είχαν οδηγήσει τους ελεύθερους σκοπευτές που πυροβολούσαν από ψηλά κτίρια εναντίον της αστυνομίας της ουκρανικής κυβέρνησης και εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου — τη βία ταυτόχρονα εναντίον και των δύο πλευρών — που η νεοσύστατη κυβέρνηση μετά το πραξικόπημα κατηγόρησε αμέσως τον μόλις έκπτωτο δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο, έτσι ώστε τα νέα ανώτατα στελέχη να κατηγορούν όλους αυτούς που είχαν αντικαταστήσει.

Η πρώτη φορά που έγινε δημοσίως γνωστό αυτό το γεγονός για το πραξικόπημα ήταν σε μια τηλεφωνική συνομιλία που ανέβηκε στο Διαδίκτυο, ένα τηλεφώνημα στις 26 Φεβρουαρίου 2014, μεταξύ της επικεφαλής των εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, και του ερευνητή της, Ούρμας Πάετ, ο οποίος την ενημέρωσε ότι η νέα κυβέρνηση στην Ουκρανία δεν ήταν στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα όσων είχε κάνει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση (αυτή που μόλις είχε ανατραπεί), αλλά ήταν ένα πραξικόπημα από την κυβέρνηση "νέου συνασπισμού" που ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση. Αυτό είναι από τη μεταγραφή:

Αυτό που ήταν πολύ ανησυχητικό, ο ίδιος ολιγάρχης [Πέτρο Ποροσένκο — και έτσι όταν σύντομα έγινε Πρόεδρος της Ουκρανίας τρεις μήνες αργότερα, το ήξερε ήδη] είπε καλά, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές και από τις δύο πλευρές , μεταξύ αστυνομικών και ανθρώπων από τους δρόμους, [αυτό θα σοκάρει την Ashton, η οποία νόμιζε ότι ο Γιανουκόβιτς ήταν ο εγκέφαλος για τις δολοφονίες] ότι ήταν οι ίδιοι ελεύθεροι σκοπευτές, σκοτώνοντας ανθρώπους και από τις δύο πλευρές [έτσι, ο ίδιος ο Ποροσένκο γνώριζε ότι το καθεστώς του βασιζόταν σε προβοκάτσια ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ και πραξικόπημα κατά του προκατόχου του, Γιανουκόβιτς — και είπε ακόμη και στον ανακριτή του Ashton]

Λοιπόν, ναι...


Έτσι και μετά εκείνη [Dr. Η Olga Bolgomets] μου έδειξε επίσης μερικές φωτογραφίες, είπε ότι ως γιατρός μπορεί, ξέρετε, να πει πως είναι η ίδια γραφή, οι ίδιοι τύποι σφαίρων και είναι πραγματικά ανησυχητικό που τώρα ο νέος συνασπισμός δεν θέλουν να διερευνήσει, τι ακριβώς συνέβη έτσι ώστε τώρα να υπάρχει όλο και πιο ισχυρή κατανόηση ότι πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές, δεν ήταν ο Γιανουκόβιτς, αλλά κάποιος από τη νέα συμμαχία.

Παρατηρήστε εδώ ότι ο Paet είχε αποφύγει διακριτικά να πει πως η υπόθεση της Ashton για τον Γιανουκόβιτς ήταν ψευδής. Αντίθετα, αγνόησε τελείως αφού της πρότεινε αυτό, και εδώ απλά είπε ότι τα στοιχεία πήγαιναν εντελώς προς την αντίθετη κατεύθυνση, την κατεύθυνση ότι ο άνθρωπος που θα κέρδιζε στη συνέχεια την Προεδρία στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 στην Ουκρανία — ο υποψήφιος για την «ειρήνη» σε αυτήν την «εκλογή», ​​ο ίδιος ο ολιγάρχης Πέτρο Ποροσένκο — ήξερε ότι ήταν αλήθεια: πως το ένοχο κόμμα ήταν «ο νέος συνασπισμός» στον οποίο ήταν μέρος. Ο Πάετ δεν είπε τίποτα γι' αυτό και η Άστον δεν του έκανε ερωτήσεις σχετικά, ούτε για το ποια χώρα είχε στην πραγματικότητα οργανώσει το πραξικόπημα. Ο Άστον απάντησε:

Νομίζω ότι θέλουμε να ερευνήσουμε.

Αυτό το συναίσθημα από την πλευρά της κράτησε, ωστόσο, μόνο περίπου ένα δευτερόλεπτο.

Εννοώ ότι δεν το κατάλαβα, αυτό είναι ενδιαφέρον. Θέε μου;


Η Ashton εδώ φαινόταν να ένιωθε εντελώς αμήχανα, και έτσι κατέληξε σε ένα "Gosh" που ήταν σχεδόν άκουστο, σαν ερώτηση, και μετά προχώρησε αμέσως απλά αγνοώντας εντελώς αυτό το κρίσιμο θέμα. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν εξαιρετικά απρόθυμη να πιστέψει πως στην ανατροπή, οι κακοί ήταν στην πραγματικότητα στην πλευρά κατά του Γιανουκόβιτς. Η ανατροπή του Γιανουκόβιτς αποκαλείται έκτοτε «το πιο κραυγαλέο πραξικόπημα στην ιστορία» .

Η κλασική αναφορά ειδήσεων σχετικά με το πραξικόπημα των ΗΠΑ που έλαβε χώρα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2014 εμφανίστηκε ως ένα ανεξάρτητο δεκάλεπτο βίντεο συλλογής που ανέβηκε στο youtube στις 12 Μαρτίου 2014 — λίγες εβδομάδες μετά το συμβάν — το οποίο κατέστησε σαφές ότι ήταν πραξικόπημα των ΗΠΑ, ΟΧΙ μια «δημοκρατική επανάσταση» όπως ισχυρίζεται ο Τύπος. Το βίντεο εντόπισε το αποδεικτικό στοιχείο με το όπλο που καπνίζει, το οποίο ήταν η ηχογράφηση της Victoria Nuland στο youtube στις 4 Φεβρουαρίου 2014 που έλεγε στον Geoffrey Pyatt ποιον να διορίσει για να διευθύνει την Ουκρανία μετά το τέλος του πραξικοπήματος (κάτι που έγινε τρεις εβδομάδες αργότερα). Προφανώς, τα ΜΜΕ των ΗΠΑ και των συμμάχων είπαν ψέματα για όλα αυτά και εξακολουθούν να λένε ψέματα για αυτά, προκειμένου να συνεχίσουν τον πόλεμο του καθεστώτος των ΗΠΑ για την κατάκτηση της Ρωσίας.

Στη συνέχεια, στις 15 Φεβρουαρίου 2015, το τηλεοπτικό δίκτυο ARD της γερμανικής κυβέρνησης σε ρεπορτάζ με τίτλο "Maidan Snipers. German TV Expose. ARD Monitor. Eng Subs" και, ανεξάρτητα από το τηλεφώνημα Paet-Ashton, επαλήθευσε τα βασικά ευρήματα του Paet, με τις δικές του ερευνητικές ειδήσεις αναφορά και συνεντεύξεις ατόμων που είχαν άμεση πρόσβαση στα αποδεικτικά στοιχεία. Αυτό το τηλεοπτικό ρεπορτάζ παρέχει συντριπτικές αποδείξεις πως η «δημοκρατική επανάσταση» της κυβερνητικής ανατροπής της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2014 ήταν στην πραγματικότητα οτιδήποτε άλλο παρά αυτό, αλλά ένα άλλο πραξικόπημα των ΗΠΑ — ίσως το πιο επιδραστικό σε όλη την ιστορία του κόσμου, επειδή αυτό το πραξικόπημα στην Ουκρανία μπορεί να πιθανότατα να προκαλέσει τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την ίδια μέρα με την κορύφωση του πραξικοπήματος, στις 20 Φεβρουαρίου 2014, ήταν «Το κατά της Κριμαίας πογκρόμ που πυροδότησε την απόδραση της Κριμαίας» . Το Ντόνετσκ αποσχίστηκε από την Ουκρανία στις 7 Απριλίου 2014 και τα «ειδησεογραφικά» μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ και των συμμάχων το αποκαλούσαν αμέσως μέρος μιας ρωσικής «εισβολής στην Ουκρανία» και μάλιστα το αποκαλούσαν «ρωσική ρουλέτα», αν και ήταν μια αυθεντική απάντηση από τους κατοίκους του Ντόνετσκ στο αντι-ρωσικό πραξικόπημα του Ομπάμα στην Ουκρανία, και η επιθετικότητα εκεί έγινε από τους καραγκιόζηδες της Αμερικής, όχι από οποιουσδήποτε Ρώσους ή υπαλλήλους από ή από τη Ρωσία. 

Στις 12 Απριλίου 2014, η αντιρωσική εφημερίδα Kyiv Post, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, ανέφερε πως «Ένοπλες φιλορώσοι εξτρεμιστές εξαπολύουν συντονισμένες επιθέσεις στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, καταλαμβάνουν περιφερειακά αστυνομικά γραφεία, και ο ρεπόρτερ, ο οποίος ήταν από το Σικάγο, παρουσίασε το κίνημα κατά του πραξικοπήματος ως μη τοπικό, αλλά μια ξένη εισβολή από τη Ρωσία. Ωστόσο, αυτός ο «δημοσιογράφος» είπε ότι ήταν στην πραγματικότητα μια λαϊκή εξέγερση όταν σημείωσε πως «Ένας από τους μασκοφόρους ένοπλους -- μεταξύ 70 που συμμετείχαν στην κατάληψη του αστυνομικού τμήματος του Σλοβιάνσκ -- αποκάλεσε τον στόχο στρατηγικό κτίριο με ένα οπλοστάσιο όπλων που οι μαχητές άρχισαν να το μοιράζουν στους διαδηλωτές». Στη συνέχεια, στις 9-12 Απριλίου 2014, έγιναν οι σφαγές ανθρώπων από τη νέα ουκρανική κυβέρνηση στο Σλόβιανσκ και στο Κραματόρσκ, δύο μεγάλες πόλεις που είχαν επίσης ψηφίσει με συντριπτική πλειοψηφία τον Πρόεδρο τον οποίο είχε ανατρέψει το αιματηρό πραξικόπημα του Ομπάμα.

Οι ντόπιοι ήταν τρομοκρατημένοι από το πραξικόπημα. Στις 16 Απριλίου 2014, η εφημερίδα Kyiv Post ανέφερε για τις εξεγέρσεις την προηγούμενη μέρα στο Σλόβιανσκ, το Κραματόρσκ, το Ντόνετσκ και το Λούγκανσκ, με τίτλο «Μια ημέρα ταπείνωσης για τον ουκρανικό στρατιωτικό στάβλο, έξι τεθωρακισμένα οχήματα κατασχέθηκαν». Στις 27 Απριλίου 2014, το Λούγκανσκ ενώθηκε με το Ντόνετσκ και ομοίως αποχώρησε από την Ουκρανία. Όλες οι επαναστατημένες πόλεις βομβαρδίζονταν από την εγκατεστημένη από τον Ομπάμα κυβέρνηση. Όπως καλά τεκμηριώνει ο Seumas Milne στον Guardian στις 30 Απριλίου 2014, «Δεν είναι η Ρωσία αυτή που ώθησε την Ουκρανία στο χείλος του πολέμου», είναι το καθεστώς των ΗΠΑ που το έκανε, και ο Milne ανέφερε τόσο τον Δεξιό Τομέα όσο και το Κόμμα Svoboda ως τους βασικούς παρασκηνιακούς πράκτορες, επιβολής του νόμου για το καθεστώς των ΗΠΑ εκεί. 

Ακολούθησε η σφαγή στην Οδησσό στις 2 Μαΐου 2014, παγιδεύοντας και καίγοντας ανθρώπους μέχρι θανάτου. Και, στη συνέχεια, η Μαριούπολη επαναστάτησε εντελώς, ξεκινώντας στις 9 Μαΐου 2014, και η ουκρανική χούντα που εγκατέστησε ο Ομπάμα τους συνέτριψε μέσα σε τρεις μήνες. Ωστόσο, το Λούγκανσκ και το Ντόνετσκ δεν παραδόθηκαν ποτέ και αυτό το μέρος του εμφυλίου πολέμου συνεχίστηκε μέχρι σήμερα. Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ρωσία καθιέρωσαν τον Φεβρουάριο του 2015 τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός Μινσκ ΙΙ που υπέγραψαν πρόθυμα το Λούγκανσκ και το Ντόνετσκ και την οποία η Ουκρανία υποχρεώθηκε να υπογράψει προκειμένου να διατηρηθούν ζωντανές οι πιθανότητες του καθεστώτος που εγκαθίσταται στις ΗΠΑ για ένταξη στην ΕΕ. Όμως η Ουκρανία δε συμμορφώθηκε ποτέ με το Μινσκ ΙΙ και απλώς συνέχισε τους βομβαρδισμούς της σε αυτές τις δύο αποσχισμένες δημοκρατίες. Το καθεστώς των ΗΠΑ ήταν αποφασισμένο να πάρει την Ουκρανία ως βάση από την οποία θα εισέβαλε στη Ρωσία. Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία για να το αποτρέψει. Αλλά τώρα Φαίνεται ότι αντί να συρρικνωθεί το ΝΑΤΟ, είναι πιθανό να αυξηθεί ακόμη πιο γρήγορα λόγω του πως τα μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν επιτυχώς την επιθετικότητα ως από τη Ρωσία αντί από την Αμερική. Ο πόλεμος απεικονίζεται με επιτυχία ως μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας και η Ουκρανία είναι μόνο το πιο καυτό πεδίο μάχης σε αυτό το στάδιο.

Όσον αφορά τα πιθανά αποτελέσματα αυτού, ο μεγάλος γεωστρατηγικός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης πιστεύει ότι στην παρούσα φάση η Ρωσία έχει το πλεονέκτημα . ωστόσο — αν και συνήθως συμφωνώ μαζί του — πιστεύω ότι η Αμερική το διαθέτει . (Και οι δύο συμφωνούμε ότι ο κόσμος γενικά —εκτός από τους ιδιοκτήτες των αμερικανικών εταιρειών κατασκευής εξοπλισμών και εξόρυξης— θα υποφέρει πολύ, και ίσως τελικά να εξαλειφθεί, από αυτή τη σύγκρουση που προκάλεσαν οι ΗΠΑ· και πως, ως εκ τούτου, σε τελική ανάλυση, σχεδόν όλοι θα χάσουν από αυτό).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail