Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν είναι πια περιφερειακή αλλά παγκόσμια δύναμη!

Fatih Aktaş/AA
Η Τουρκία έχει γίνει παγκόσμια δύναμη, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Freepen.gr -
«Αν η φωτιά είναι γύρω μας, πριν από οποιονδήποτε άλλον, είναι καθήκον μας να τη σβήσουμε. Γιατί εμείς, ως Τουρκία, δεν είμαστε πλέον περιφερειακή δύναμη. Η Τουρκία είναι πλέον παγκόσμια δύναμη», είπε ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια ενός γεύματος για ιφτάρ στη βόρεια επαρχία Σινώπης την Κυριακή, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Τουρκία, η οποία προσπάθησε να παραμείνει ουδέτερη στη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας, είναι μεταξύ των χωρών που επιδιώκουν να ενεργήσουν ως μεσολαβητές για τον τερματισμό του πολέμου. Ενώ δηλώνει υποστήριξη στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής καλώντας τη Μόσχα να σεβαστεί την εδαφική της ακεραιότητα, η Τουρκία δεν ακολούθησε τη Δύση στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία ή σε επιχειρηματίες κοντά στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.



Το 60% όλων των συγκρούσεων και των πολέμων γίνονται γύρω από την Τουρκία, είπε ο Τσαβούσογλου.

«Στο νότο, το βορρά, την ανατολή, τη δύση. Στα Βαλκάνια, τον Καύκασο, τη Συρία, την Υεμένη, τη Λιβύη, παντού και τώρα στην Ουκρανία», είπε.

Η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες για να τερματίσει τον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας το συντομότερο δυνατό υπό την ηγεσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

«Γιατί και οι δύο ηγέτες δέχονται μόνο τη μεσολάβηση του Ερντογάν; Γιατί ενεργούμε με αρχές, γιατί θέλουμε να πραγματοποιούμε τις σχέσεις μας με όλους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γιατί ενεργούμε ισορροπημένα, ενεργούμε δίκαια, λέμε την αλήθεια», είπε.

«Η σημασία της Τουρκίας για την ειρήνη στη γη αυξάνεται» ανέφερε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail