Η Πολωνία είναι έτοιμη να γίνει μία από τις εγγυήτριες της ειρηνευτικής συμφωνίας για την Ουκρανία

jackmac34 / pixabay
Freepen.gr - Η Πολωνία είναι έτοιμη να γίνει ένας μια τις εγγυήτριες χώρες της ειρηνευτικής συμφωνίας για την Ουκρανία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Πάβελ Γιαμπλόνσκι στον αέρα του πολωνικού ραδιοφώνου.

Νωρίτερα, οι ουκρανικές αρχές μίλησαν για συμφωνία σε καθεστώς εκτός μπλοκ με εγγυήσεις ασφαλείας από τις χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και από την Τουρκία, τη Γερμανία, τον Καναδά, την Ιταλία, την Πολωνία και το Ισραήλ.

Προσέξτε το αυτό, την Τουρκία και το Ισραήλ που δε βγήκαν στα κάγκελα απέναντι στους Ρώσους όπως η Ελλάδα του Μητσοτάκη, η οποία και όπλα έστειλε, και ηγείται τη ρωσοφοβίας και υπάρχει μια ελληνική μειονότητα στη χώρα.

"Είμαστε, φυσικά, έτοιμοι να παίξουμε έναν τέτοιο ρόλο. Εάν η Ουκρανία ζητήσει κάτι τέτοιο, τότε πιστεύουμε ότι αυτή είναι η ευθύνη μας για την ασφάλεια στην περιοχή, ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Εάν μια τέτοια απόφαση ήταν αποδεκτή, σίγουρα δεν θα την αποφύγουμε», είπε ο Γιαμπλόνσκι.


 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail