Όσο η Ουκρανία κερδίζει εντυπώσεις, η Ρωσία κερδίζει εδάφη

Άνθρωποι σαν τον Ζ. Μπορέλ, που δεν μπορούν να λύσουν, ούτε τα βασικά προβλήματα της Ευρώπης, δηλώνουν ότι: «Στο πεδίο της μάχης θα κερδηθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Και αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούγεται η αλήθεια. Διότι μπορεί η Ουκρανία να έχει νικήσει κατά κράτος την Ρωσία στο επίπεδο της προπαγάνδας με τη βοήθεια σύσσωμης της Δύσης, αλλά στο πεδίο του πολέμου είναι η Ρωσία που έχει υπερισχύσει, όπως είναι φυσικό. Όσο, λοιπόν, η Ουκρανία κερδίζει εντυπώσεις, η Ρωσία κερδίζει εδάφη. Και αυτό που θα μετρήσει στο τέλος είναι η ουσία και όχι οι εντυπώσεις. 

Ο διορισμένος Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Ζ. Μπορέλ, που έχει την φιλοδοξία να συνεισφέρει στην "ειρήνη", προσφέροντας περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε το Σάββατο ότι η ουκρανική σύγκρουση θα τερματιστεί στο πεδίο της μάχης και υποσχέθηκε στο Κίεβο επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ (543 εκατομμύρια δολάρια) από την Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Ειρήνης (EPF). Και μειδιά κανείς με τους στομφώδεις τίτλους που δίνουν οι πολεμοκάπηλοι στις προθέσεις τους.
“Αυτός ο πόλεμος θα κερδηθεί στο πεδίο της μάχης. Πρόσθεσα 500 εκατομμύρια ευρώ από το EPF που βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι παραδόσεις όπλων θα προσαρμοστούν στις ανάγκες της Ουκρανίας”, ανέφερε ο Μπορέλ στο Twitter.

Που σε ελεύθερη μετάφραση μπορεί να σημαίνει. "Ξέρουμε ότι στο τέλος θα ηττηθείτε, αλλά εσείς μη συνθηκολογείτε! Θα σας δώσουμε περισσότερα όπλα για να αντέξετε, όσο μπορείτε. Θα πολεμήσουμε μαζί την Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Εσείς, δηλαδή, με το δικό σας αίμα. Εμείς θα σας δίνουμε όπλα και σας αγαπάμε που μας αγαπάτε και μας διευκολύνετε"....

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail