Βαυαροί βουλευτές: Έρχεται πλήρης καταστροφή αν κόψουμε το ρωσικό αέριο

anita_starzycka / pixabay
Freepen.gr - Η επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο θα οδηγήσει τη Γερμανία σε καταστροφή λόγω της διακοπής της βιομηχανίας, ανέφεραν στην "Die Welt" οι Βαυαροί βουλευτές Έρβιν Σνάιντερ και Στέφαν Μάγιερ.

Οι μεγάλες χημικές επιχειρήσεις είναι συχνά ο κρυφός λόγος για την ευημερία των περιοχών. Έτσι, το βαυαρικό «χημικό τρίγωνο» στο Altetting αντιπροσωπεύει το 0,8% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας στη Γερμανία και μια πιθανή απόρριψη ρωσικών πρώτων υλών απειλεί με κατάρρευση την παραγωγή με μια επακόλουθη αλυσίδα αρνητικών συνεπειών, αναφέρει το δημοσίευμα. 

Ο Έρβιν Σνάιντερ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου Altating, χαρακτήρισε «τρομακτικά αφελείς» οποιεσδήποτε απαιτήσεις για εμπάργκο στις προμήθειες ενέργειας από τη Ρωσία ."Για εμάς, αυτό θα ήταν μια ολοκληρωτική καταστροφή. Όλα τα φώτα θα σβήσουν πολύ γρήγορα εδώ", είπε ο βουλευτής.

Ανάλογη άποψη συμμερίζεται και ο βουλευτής της Bundestag από την πόλη Stefan Mayer. Υπενθύμισε ότι η Βαυαρία εξαρτάται κατά 90% από το ρωσικό αέριο και δε θα είναι δυνατό να αλλάξει γρήγορα η κατάσταση. 

"Η περιοχή μας χωρίς φυσικό αέριο υποστεί καταστροφή. Ένα εμπάργκο που ξεκινήσαμε από εμάς θα ήταν απερισκεψία", τόνισε ο βουλευτής.

Ο Σνάιντερ, με τη σειρά του, πρόσθεσε ότι χάρη στη χημική βιομηχανία, το Altätting είναι μια από τις πλουσιότερες γερμανικές πόλεις και χωρίς αυτές τις επιχειρήσεις, το περιμένει η φτώχεια. 

Σύμφωνα με την "Die Welt", 20.000 άνθρωποι απασχολούνται στη χημική βιομηχανία στη Βαυαρία και άλλες 50.000 θέσεις εργασίας εξαρτώνται από αυτές τις επιχειρήσεις. Εκτός από αυτές τις βιομηχανίες, υπάρχουν και άλλες που εξαρτώνται από την παροχή φυσικού αερίου. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail