Στη μάχη της ψήφου οι υποψήφιοι της ΝΔ – Κουβαλάνε από τώρα τον… σταυρό τους

Μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι οι κάλπες θα στηθούν την άνοιξη του 2023, ωστόσο τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ετοιμάζονται για την εκλογική μάχη, καθώς όλοι φοβούνται την ακρίβεια και τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

Από: topontiki.gr / Πηνελόπη Νάσσου

Τόσο στο Υπουργικό Συμβούλιο όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. υπάρχει άλλωστε η εκτίμηση ότι, παρά τις προθέσεις του Μητσοτάκη να φτάσει την εκλογική αναμέτρηση στο τέλος της τετραετίας, οι εξελίξεις σε όλα τα θέματα είναι τόσο πυκνές, ώστε μπορούν να φέρουν τις κάλπες πολύ νωρίτερα, ακόμα και το φθινόπωρο.

Έτσι οι ενδιαφερόμενοι για την προσέλκυση της ψήφου έχουν αρχίσει να συζητάνε από τώρα τις περιοχές όπου θα μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα, καθώς η μάχη αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ο εκλογικός περίπατος που έκαναν το 2019 τα στελέχη της Ν.Δ. μοιάζει με μακρινό όνειρο, το οποίο σβήνει ημέρα με την ημέρα.

Εξωκοινοβουλευτικοί, νέοι και πουλέν

Οι πρώτοι που αναζητούν εκλογική στέγη είναι οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, αλλά και όσα στελέχη πολιτεύονται για πρώτη φορά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης – στο δικό του έργο θα στηρίξει πολλά στις εκλογές η Ν.Δ. – λέγεται ότι θα ανταμειφθεί από τον πρωθυπουργό με την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ακούγεται μάλιστα ότι θα αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου, τον οποίο θα πρέπει να αφήσει ο Γιάννης Οικονόμου για να επιδιώξει την επανεκλογή του στη Φθιώτιδα.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη, θα είναι υποψήφιος στην Α’ Πειραιά, ενώ η Δόμνα Μιχαηλίδου στην Α’ Αθήνας, όπου αναμένεται να είναι υποψήφιος και ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος θα βρεθεί στον Νότιο Τομέα της Αττικής, ενώ ο Νίκος Παπαθανάσης στον Βόρειο Τομέα. Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη όλα δείχνουν ότι θα είναι υποψήφια στην Ανατολική Αττική – αν και η ίδια λέγεται ότι θα προτιμούσε την Ευρυτανία.

Η Μίνα Γκάγκα ακούγεται ότι θα πέσει στον στίβο του Βόρειου Τομέα Αττικής, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς στον Νότιο Τομέα, αν και ακόμα δεν θεωρείται κλειδωμένη η υποψηφιότητά του.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκλεισε στον Δυτικό Τομέα και ήδη εργάζεται πυρετωδώς, ενώ ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης ακούγεται για τον Βόρειο Τομέα.

Ο Στέλιος Πέτσας θα πολιτευτεί στην Ανατολική Αττική απέναντι στον πολιτικό του προϊστάμενο Μάκη Βορίδη. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι το τελευταίο διάστημα τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο «υιοθέτησε» πολιτικά ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς δημοσιεύματα έφεραν τον Στέλιο Πέτσα να βρίσκεται σε δυσμένεια από το Μέγαρο Μαξίμου. Του χρεώνουν πολυπραγμοσύνη και φλυαρία.

Ο Θοδωρής Λιβάνιος λέγεται ότι θα βρεθεί στη Δυτική Αττική μαζί με τη Μαρία Συρεγγέλα. Ο Κώστας Φραγκογιάννης μάλλον θα πολιτευθεί στον Νομό Καβάλας.

Χαμός στην Α’ Αθηνών

Πάντως μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών, στο οποίο μπορεί να έχει «χηρέψει» μία θέση μετά τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, αλλά – πέραν της Όλγας Κεφαλογιάννη, του Βασίλη Κικίλια, του Θάνου Πλεύρη, του Νικήτα Κακλαμάνη και της Φωτεινής Πιπιλή – εσχάτως ακούγεται έντονα η συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος πήρε τη θέση της εκλιπούσας Μαριέττας Γιαννάκου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Την ίδια περιφέρεια, εξάλλου, φέρεται να βολιδοσκοπεί εκ νέου και ο πρώην επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος

Οι γενικοί γραμματείς

Από τους γενικούς γραμματείς που παραιτήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο προκειμένου να πολιτευτούν, ο Ανδρέας Τσώκος αναμένεται να κατέβει στη Δυτική Αττική, η Βίκυ Λοΐζου στις Κυκλάδες, ο Νίκος Καλάκος στον Νομό Ηλείας και η Σοφία Νικολάου στην Εύβοια. Η Αθηνά Καλύβα, η οποία εγκατέλειψε τη Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, αναμένεται να ζητήσει την ψήφο των πολιτών στη Θεσπρωτία.

Αυτοδιοικητικοί και Ευρωπαίοι

Από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης την ψήφο των πολιτών αναμένεται να διεκδικήσουν ο αντιδήμαρχος Αθήνας Χρήστος Τεντόμας και οι αντιπεριφερειάρχες Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος, Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος και Άρτας Βασίλης Ψαθάς.

Η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη θα επιστρέψει στην πατρίδα και θα βάλει υποψηφιότητα στην Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ για την ίδια περιφέρεια εμφανίζεται να συζητά και η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου.

Για την Α’ Αθήνας ενδιαφέρεται πάντως και ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος.

Στη Λάρισα υποψήφια θα είναι η πρώην υποψήφια δήμαρχος Ρένα Καραλαριώτου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Κρήτη, αφού ήδη ακούγεται το σενάριο επιστροφής του Μανώλη Κεφαλογιάννη. Εάν δεν προχωρήσει αυτό το σενάριο, υποψήφιος ενδέχεται να είναι ο ανιψιός του Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης.

Στον Νομό Χανίων προωθείται η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη, καθώς η Ντόρα Μπακογιάννη θα μετακομίσει στο Επικρατείας.

Ακόμα υποψήφιος θα είναι ο πρώην υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος φέρεται να έχει εκδηλώσει ήδη την πρόθεσή του να αποχωρήσει, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για πιθανή εκλογική κάθοδο του έτερου στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Άκη Σκέρτσου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail