Λαβρόφ: Δεν μπορώ να τοποθετηθώ, ο Ζελένσκι αλλάζει συνεχώς την άποψή του

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει σοβαρά τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Ζελένσκι, επειδή αλλάζει συνεχώς την άποψή του.

«Ξέρετε, δεν μπορώ να συζητήσω σοβαρά τι λέει ο Πρόεδρος Ζελένσκι γιατί αλλάζει συνεχώς την άποψή του σε εκ διαμέτρου αντίθετες κατευθύνσεις», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο India Today.

Επίσης ανέφερε ότι ξεκινά η επόμενη φάση της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία και ξεκαθάρισε πως η Μόσχα δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς στην Ουκρανία:

«Έχουμε μιλήσει για αυτό πολλές φορές, θέλουμε οι Ουκρανοί να αποφασίσουν μόνοι τους πώς θέλουν να ζήσουν».

Επιπλέον δήλωσε πως η Ρωσία, μετά τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, ως χειρονομία καλής θέλησης, άλλαξε τη διάταξη των στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά αυτό δεν αξιολογήθηκε σωστά:

"Αλλάξαμε τη διαμόρφωση της στρατιωτικής μας παρουσίας στην Ουκρανία, αυτό ανακοινώθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη. Είπαμε ότι αφού πιστεύουμε πως έχουν υποβάλει μια πρόταση προς εξέταση, θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση της συμφωνίας, κι εμείς, είπαμε να δείξουμε μια χειρονομία καλής θέλησης άλλαξε τη διαμόρφωση στις περιοχές του Τσερνιχίφ και του Κιέβου, ωστόσο, ξέρετε, δεν εκτιμήθηκε, αντίθετα σκηνοθετήθηκε αμέσως η Μπούχα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail