Βασικές προτεραιότητες που δεν τηρήθηκαν στην εισβολή στην Ουκρανία και πρέπει να αναληφθούν άμεσα

Joa70 / pixabay
Από την πρώτη στιγμή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, επισήμανα δημόσια με άρθρα και συνεντεύξεις για τις καταστροφικές συνέπειες της εισβολής σε πόλεις, και είχα τονίσει τέσσερις θεμελιώδεις προτεραιότητες που θα έπρεπε να αναλάβει η Διεθνής κοινότητα, Οργανισμοί ΟΗΕ, ΔΔΔ, ΔΔΧ, Οργανισμός για τη Συνεργασία στην Ποινική Δικαιοσύνη της ΕΕ, IAEA - ΔΙΕΘΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, Διεθνής Αμνηστία κλπ), Συμμαχίες (ΟΑΣΕ - ΝΑΤΟ), Ενώσεις (ΕΕ) αλλά και οι μεγάλες και χώρες.

Στέλιος Φενέκος
υποναύαρχος ε.α. - πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών

1. Η προστασία και η εκκένωση των αμάχων

2. Η ανθρωπιστική διάσταση του πολέμου

3. Η άμεση αποστολή παρατηρητών και ειδικών επιστημόνων για αποτροπή αλλά και καταγραφή τυχόν εγκλημάτων πολέμου από όλες τις πλευρές, με συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα διοικητών μονάδων, όπως αποφάσισε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

4. Η αποστολή ειδικής Διεθνούς ομάδας επιστημόνων στα Πυρηνικά εργοστάσια της Ουκρανίας για έλεγχο και προστασία των εργοστασίων και σε συνεργασία με τις Ουκρανικές και Ρωσικές δυνάμεις διασφάλιση ότι δεν θα κλαπούν ραδιενεργά υλικά.

Και μάλιστα είναι φανερό ότι κάθε ένα από αυτά ή και συνδυασμός είναι εξαιρετικά επικίνδυνα εάν συμβούν είτε και ως προβοκάτσια ακόμη, αφού θα μπορούσαν να σύρουν και να εμπλέξουν όλη την ανθρωπότητα σε μεγάλους κινδύνους και σε πόλεμο ακόμη.

Σήμερα, μετά τα απάνθρωπα εγκλήματα που διαπιστώθηκαν να έχουν γίνει σε χωριά και πόλεις της Ουκρανίας (όπου η Ρωσική πλευρά τα παρουσιάζει ως προβοκάτσια) και μετά την κλοπή ραδιενεργών υλικών από το εργοστάσιο στο Τσερνόμπιλ από άγνωστους, φαίνεται πόσο σημαντικές ενέργειες ήταν αυτές που είχαν προταθεί ως προτεραιότητας και ευθύνες της Διεθνούς κοινότητας.

Αν και αργά εν τούτοις πρέπει να αναληφθούν άμεσα ενέργειες για να διαπιστωθεί το μέγεθος των εγκλημάτων και να επιβεβαιωθεί χωρίς αμφιβολίες ποίος είναι ο δράστης.
Ολιγωρίες δεν συγχωρούνται πλέον.

ΣΗΜ:

(1) Το ΣΑ/ΟΗΕ αρνήθηκε να συζητήσει σχέδιο για εκκένωση αμάχων που πρότεινε η Ρωσία (γιατί δεν αποδέχθηκε λέει η Ρωσία να γραφτεί στο σώμα του κειμένου ότι εισέβαλε. Μα η αναφορά και μόνο στην απόφαση της ΓΣ/ΟΗΕ έφθανε αφού δηλώνεται σαφέστατα εκεί).  

(2) Τώρα αρνείται το ΣΑ/ΟΗΕ να γίνει συζήτηση για τα εγκλήματα πολέμου που διαπιστώνονται σε περιοχές στην Ουκρανία και από που αποχωρούν οι Ρώσοι και όχι μόνο.
Αλήθεια γιατί όχι;

Γιατί να μην παρουσιάσουν τα στοιχεία τους οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι ενώπιον των μελών του ΣΑ/ΟΗΕ;
Ποία διαδικασία δηλαδή θα είναι αμεσότερη, πιο επίκαιρη και εγκυρότερη;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail