Τα Bayraktar TB2 της Τουρκίας γίνονται σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης κατά των Ρώσων

Freepen.gr - Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 της Τουρκίας επαινούνται για την αντιμετώπιση των ρωσικών επιθέσεων κατά της Ουκρανίας και έχουν συνδράμει ουσιαστικά σε μια επικοινωνιακή για την αντίσταση του Κιέβου, ανέφερε το CNN τη Δευτέρα.

Τα δοκιμασμένα drones, τα οποία είναι ελκυστικά λόγω του κόστους τους, έχουν επαινεθεί από Δυτικούς και Ουκρανούς αξιωματούχους από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος, ανέφερε το CNN, προσθέτοντας πως η δημοτικότητα των UAV έχει ωθήσει τους Ουκρανούς να ονομάσουν ακόμη και τα κατοικίδιά τους από το drone.

Η Ουκρανία έχει αγοράσει τουλάχιστον 20 Bayraktar TB2 - drone μεσαίου υψομέτρου μεγάλης αντοχής (MALE) - από την Τουρκία τα τελευταία χρόνια και χρησιμοποιεί τα ένοπλα UAV αποτελεσματικά ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις στην εισβολή, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Ένα δημοφιλές ουκρανικό τραγούδι έχει αφιερωθεί στο drone, ενώ ένα νεογέννητο λεμούριος στον ζωολογικό κήπο του Κιέβου και ένα κουτάβι στο κέντρο εκπαίδευσης σκύλων της αστυνομίας του Κιέβου έχουν επίσης λάβει το όνομά τους από το τουρκικό drone, σύμφωνα με το CNN.

 
Όμως, η δημοτικότητα του τουρκικού drone δεν περιορίζεται στην Ουκρανία.

Τον περασμένο μήνα, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας φέρεται να είπε στους βρετανούς νομοθέτες ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι «απίστευτα σημαντικά» για να επιβραδύνουν και να εμποδίσουν την προέλαση των Ρώσων.

Ο Samuel Bendett, βοηθός ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Ναυτικών Αναλύσεων για τη Ρωσία (CNAS), είπε στο δίκτυο ότι τα τουρκικά drones «είναι μέρος της ουκρανικής εκστρατείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εκτελείται πολύ καλά από τον ουκρανικό στρατό και τους πολίτες».

«Νομίζω ότι είναι ένα από τα σύμβολα της αντίστασης, τους δίνει ελπίδα», ανέφερε το CNN, ο Selçuk Bayraktar, επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας που παράγει το drone, Baykar Technologies, και γαμπρός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail