Ρωσία: Η Μαριούπολη απελευθερώθηκε - Κρύβονται οι εξτρεμιστές στο Azovstal

Freepen.gr - Οι δυνάμεις της Ρωσίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ απελευθέρωσαν de facto την πόλη της Μαριούπολης. Η αντίσταση των δυνάμεων του Κιέβου παραμένει μόνο στην περιοχή του εργοστασίου Azovstal.

Στις 21 Απριλίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε ότι η Μαριούπολη «απελευθερώθηκε» και τα υπολείμματα των ουκρανικών εθνικιστικών σχηματισμών κρύβονται στη βιομηχανική περιοχή Αζόβσταλ.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η λαϊκή πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ απελευθέρωσαν τη Μαριούπολη. Οι υπόλοιποι εθνικιστές κρύβονται στη βιομηχανική περιοχή του χαλυβουργείου Azovstal.

Η Μαριούπολη είναι ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο και ο κύριος κόμβος μεταφορών στην Αζοφική Θάλασσα. Το 2014, το καθεστώς του Κιέβου ανακήρυξε την πόλη προσωρινή πρωτεύουσα της Περιφέρειας του Ντόνετσκ και τα επόμενα οκτώ χρόνια μετατράπηκε σε ισχυρό προπύργιο και βάση ακροδεξιών Ουκρανών εθνικιστών. Στην πραγματικότητα, ήταν η πρωτεύουσα του τάγματος Αζόφ.

Μεγάλη ποσότητα βαρέος οπλισμού και στρατιωτικού υλικού έχει αναπτυχθεί στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων τανκς, συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Smerch και Uragan, συστημάτων βαρέως πυροβολικού και πυραυλικών συγκροτημάτων Tochka-U. Το Tochka-U έχει εμβέλεια 120 χιλιομέτρων, ενώ η απόσταση από τη Μαριούπολη μέχρι την πόλη Ταγκανρόγκ της Ρωσίας είναι 94 χιλιόμετρα και περίπου το ίδιο μέχρι το Ροστόφ, την πρωτεύουσα της Νότιας Ομοσπονδιακής Περιφέρειας.

Η πόλη είναι εφοδιασμένη με πυραύλους, πυρομαχικά, καύσιμα και λιπαντικά και προμήθειες τροφίμων για μακροχρόνιες εχθροπραξίες. Οι κύριες εγκαταστάσεις υποδομής, συμπεριλαμβανομένου του θαλάσσιου λιμανιού και της πλωτής οδού, έχουν εξορυχθεί και αποκλειστεί με πλωτούς γερανούς. Η πλειοψηφία των πλοίων εκεί ανήκουν σε ξένα κράτη.
 

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail