Μόσχα: Εκκαθαρίσαμε την αστική Μαριούπολη - Κίεβο: Να μην παραδοθεί κανείς στο Azovstal

RIA Novosti / Ilya Pitalev
Freepen.gr - Ολόκληρη η αστική περιοχή της Μαριούπολης εκκαθαρίστηκε από μαχητές, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ συμπληρώνοντας πως όσοι στρατιώτες και νεοναζί μαχητές έχουν απομείνει βρίσκονται αποκλεισμένο στο χώρο του μεταλλουργικού εργοστασίου Azovstal», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μόνη τους ευκαιρία να σώσουν τη ζωή τους είναι να καταθέσουν οικειοθελώς τα όπλα και να παραδοθούν.

Ωστόσο ανέφερε πως το Κίεβο έδωσε εντολή στους μαχητές στη Μαριούπολη να πυροβολούν όσους θέλουν να κατεθέσουν οικειοθελώς τα όπλα για να σώσουν τη ζωή τους.

«Το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου, σύμφωνα με υποκλοπές ασυρμάτου, απαγόρευσε τις διαπραγματεύσεις για παράδοση, διατάζοντας τους Ναζί του Αζόφ να πυροβολήσουν επιτόπου όποιον θέλει να καταθέσει τα όπλα του μεταξύ του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και ξένων μισθοφόρων», είπε ο Konashenkov.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail