Ξηλώνουν ό,τι θυμίζει Ρωσία: Οι Πολωνοί θέλουν να κατεδαφίσουν 60 μνημεία Σοβιετικών στρατιωτών

RIA Novosti / Alexey Vitvitsky
Freepen.gr - Οι πολωνικές αρχές θέλουν να καταστρέψουν 60 μνημεία των Σοβιετικών στρατιωτών, δήλωσε ο Karol Nawrocki, επικεφαλής του Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης.

"Έχουμε μια λίστα με περίπου 60 μέρη από τα οποία πρέπει να αφαιρεθούν (τα μνημεία)", δήλωσε ο Nawrocki στο Radio Gdansk.

Υποστηρίζει ότι πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών είναι ήδη «έτοιμοι να επιλύσουν αυτό το ζήτημα».

Σύμφωνα με τον Nawrocki, η κατεδάφιση μνημείων στα βοεβοδάτα της Μεγάλης Πολωνίας και της Σιλεσίας σχεδιάζεται στο εγγύς μέλλον.

Τόνισε πως αν κάπου οι τοπικές αρχές δε θέλουν να καταστρέψουν τα μνημεία, τότε «μπορούν να περιμένουν την επίσκεψή μου». «Ίσως έχουν επιχειρήματα που θα με πείσουν ότι το κόκκινο αστέρι, το σύμβολο του συστήματος που σκότωσε 100 εκατομμύρια ανθρώπους, θα έπρεπε να βρίσκεται σε δημόσιο χώρο», είπε ο διευθυντής του Ινστιτούτου. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail