1,5 μηνιάτικο κοστίζει η ακρίβεια στα φτωχότερα νοικοκυριά…

• Αυτή είναι η ανθρωπιά του Μαξίμου

Το κράτος μας είναι ανάλγητο, τελικά… Η ακρίβεια δεν επηρεάζει το ίδιο όλες τις οικογένειες αλλά ανάλογα με το εισόδημα που έχουν. Αν οι κυβερνήσεις είχαν την ευαισθησία της πρακτικής «πονάει δόντι, κόβεις κεφάλι», δεν θα πλήρωναν την ακρίβεια τα φτωχά νοικοκυριά, που κάθε μέρα περιορίζουν τα απαραίτητα για την επιβίωση της οικογένειας, μια και το εισόδημα από την εργασία του πατέρα δεν φτάνει, όταν μάλιστα μήνα με τον μήνα όλο και ψαλιδίζεται. Με τη φτώχεια να αυξάνει…

Από: Το Παρόν - Μάκης Κουρής

Τι να πρωτοπληρώσει το νοικοκυριό;

Για τα φτωχότερα νοικοκυριά το κόστος της ακρίβειας έχει ξεπεράσει μέχρι τώρα το ενάμισι μηνιάτικο, ενώ για τους πλουσιότερους είναι μόλις ένα δεκαπενθήμερο! Επί τρία είναι το κόστος για τα φτωχά νοικοκυριά. Με την ακρίβεια μέρα με την ημέρα να ανεβαίνει… Και με το μισό μηνιάτικο να πηγαίνει για διατροφή, ρεύμα και μετακινήσεις. Τα φτωχότερα νοικοκυριά δαπανούν πάνω από το 86% του εισοδήματός τους για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.

Από τα 4.076.191 νοικοκυριά, βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, τα 1.700.000 (το 43% του συνόλου) έχουν μηνιαίο εισόδημα μέχρι 1.450 ευρώ. Για τα φτωχότερα νοικοκυριά, που «ΖΟΥΝ» με 750 ευρώ τον μήνα, ακόμη και μια καθαρή αύξηση του κατώτατου μισθού πάνω από 6% δεν θα αναπληρώσει παρά ένα μικρό μέρος των απωλειών, που φτάνουν στα 83 ευρώ τον μήνα.

Δεν τα βγάζει πέρα το λαϊκό νοικοκυριό!

Εκεί έχουμε φτάσει… Να μην μπορούν τα λαϊκά νοικοκυριά να καλύψουν τις ανάγκες επιβίωσης.

Εκεί έχουμε φτάσει… Να μην μπορούν τα λαϊκά νοικοκυριά να καλύψουν τις ανάγκες επιβίωσης. Ακόμη και τα άκρως απαραίτητα να λείπουν από το τραπέζι. Και δεν είναι εικασίες, λόγια του αέρα.

Είναι η σκληρή πραγματικότητα, όπως την καταγράφει η πανελλαδική έρευνα της Opinion Poll. Το 71,4% δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση έχει χειροτερέψει, ενώ μόλις το 1,5% λέει ότι έχει βελτιωθεί. Ακόμη, το 67,9% λέει ότι με δυσκολία πληρώνει τους λογαριασμούς της ενέργειας και το 7% ότι δεν μπορεί να τους πληρώσει, το 40,9% δεν έχει δάνεια ή κάρτα και το 80,8% διαπιστώνει όταν πηγαίνει να ψωνίσει ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί αρκετά.

Επιπλέον, το 68,3% τονίζει, απόλυτα δικαιολογημένα, ότι η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά έχει πάρει μέτρα για τον περιορισμό της ακρίβειας και τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Για αυτή την τραγωδία που ζει όλους αυτούς τους μήνες το φτωχό νοικοκυριό αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τη στιγμή που έχει στα χέρια της τα κλειδιά της χώρας μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail